GAZİANTEP HOLLANDA FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP HOLLANDA FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILDI

FAHRİ KONSOLOS BORA TEZEL; “BİR TARAFTA DİNAMİK EKONOMİSİ, GENÇ NÜFUSU VE BÜYÜK HEDEFLERİ İLE TÜRKİYE, DİĞER TARAFTA TİCARETTE DERİN TECRÜBESİ VE YENİLİKÇİ, KUVVETLİ EKONOMİSİ İLE HOLLANDA’NIN BİRBİRİNE KATACAĞI VE BERABER İLERLEYECEĞİ BİRÇOK ALAN BULUNMAKTADIR”

Şirehan Otel’de düzenlenen fahri konsolosluğun açılış törenine Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse ve Gaziantep protokolü katıldı. Tören açılış konuşmasını yapan Hollanda Gaziantep Fahri konsolosu, MB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bora Tezel, “Bugün Hollanda Türkiye ilişkileri için, özellikle de bölgemiz için önemli bir gün.  Bilirsiniz uzun yolculuklar küçük adımlarla başlar ve bitmeyen serüvenlere benzer. Her ne kadar Hollanda Türkiye ilişkilerinin ilk adımı 400 yıl önce Hollanda Büyükelçisi Cornelius Haga’nın İstanbul’a yollanması ile atılmışsa ve 1934 yılında Atatürk’ün Türkiye Hollanda Dostluk Derneğini kurması ile pekiştirilmişse de bu serüvenin önemli adımlarından bir tanesi de bugün burada sizlerle birlikte atılmaktadır “dedi.

GAZİANTEP HOLLANDA FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILDIFahri konsoloslukların çoğalmasını Gaziantep’in hızlı gelişimine ve ihracatına bağlayan Tezel; “Son zamanlarda Gaziantep’te sayısı artmakta olan uluslararası köprüler; şehrimiz, bölgemiz ve dünya ülkeleri ile olan bağlantılarımız açısından da çok önemli ve anlamlıdır.  Bu durum takdir edeceğiniz üzere bir tesadüften ibaret değil. 10 milyar dolara yakın dış ticaret hacmi, stratejik konumu, Türkiye’nin ve bölgenin Ortadoğu’ya açılan kapısı olması, dinamik ve esnek sanayisi, girişimci kültürü inovasyona verdiği önem, 2 milyona yakın nüfusu, her geçen gün artan turizm potansiyeli ile Gaziantep, tam bir cazibe merkezi haline gelmiş ve Türkiye’de olduğu gibi uluslararası kamuoyunda da dikkatleri üzerine çekmiştir.  Türkiye’deki gelişmeleri yakından izleyen Hollanda’nın da bu durum dikkatinden kaçmamıştır. Hollanda Türkiye’ye yüzyıllardır dost ve müttefik bir ülke olmuştur.  16.7 milyon nüfuslu Hollanda’da yaşayan 400.000 Türk vatandaşımız ise iki ülke arasındaki diğer bir önemli ortak noktadır. Bir tarafta dinamik ekonomisi, genç nüfusu ve büyük hedefleri ile Türkiye, diğer tarafta ticarette derin tecrübesi ve yenilikçi, kuvvetli ekonomisi ile Hollanda’nın birbirine katacağı ve beraber ilerleyeceği birçok alan bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise açılacak olan konsolosluk ile ilişkilerin daha iyi olacağını belirterek, “Gaziantep’in Hollanda da bir kardeş şehri var. Bu konsolosluk açılması ilişkileri daha da iyi edecek, geliştirecektir. Bizim için en büyük şans Hollanda büyükelçisi gibi çok önemli birinin Türkiye’de görev yapmasıdır. Kendisini ben fahri hemşeri gibi görüyorum. Onun kararı ile onun arzusu ile bu fahri konsolosluğun açıldığına inanıyorum kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, açılacak fahri konsolosluğun Gaziantep için önemli olduğunu belirterek, “Bugün yapılacak tören ile Hollanda fahri konsolosluğu görevini alıyor olmasının Gaziantep için ve Türkiye için önemli bir tören olduğunu düşünüyorum. Özellikle son yıllarda Gaziantep’in uluslararası ilişkilerde attığı fahri konsolosluk adımlarının çok anlamlı çok özel olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse, Gaziantep’in bir geleceği olduğunu belirterek, “Aslında size neden burada bir fahri konsolosluk açtığımı uzun uzun anlatabilirim. Burada yerel makamlar çok iyiler ve dostluklar çok önemli. Elbette ki burada ki ticaret çok önemli bizim için. Tabi en önemlisi Hollanda’nın burada fahri konsolosluğu acmasının en önemli sebebi, bu bölgenin bir geleceğinin olmasıdır. Bu önemli bir perspektiftir. Buradaki fahri konsolosluğun benim gibi beyaz saçlı olmaması gerekiyor. Genç bir fahri konsolos seçmemiz daha önemliydi. Bora Tezel’in bu görevi başarı ile yürüteceğine inanıyoruz. Şunu da unutmamak lazım ki başarılı bir adamın arkasında başarılı bir hanım efendi vardır. Eminim birlikte çok iyi bir takım oluşturup, Hollanda’yı burada temsil edeceklerdir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükelçi Dirkse, Bora Tezel’e s Fahri Konsolosluk sertifikasını ve tabelasını takdim etti. Tören Karsu Trio Caz Konseri ile son buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP HOLLANDA FAHRİ KONSOLOSLUĞU AÇILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin