Gaziantep ihracatta rekor kırdı

featured
Mehmet Tuncay Yıldırım, İhracat, değerlendirme, GTO, Gaziantep Ticaret Odası, İhracat, Narkoz Haber, Kasım
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep ihracatta rekor kırdı

Gaziantep, açıklanan aralık ayı ihracat rakamlarıyla 2021 yılında tarihinin en yüksek ihracatını gerçekleştirerek 10 milyar doları aştı. Gaziantep Haber

Aralık ayında gerçekleştirilen 972 milyon 157 bin dolarlık ihracat ile Ocak-Aralık döneminde 10 milyar 92 milyon 165 bin dolara ulaşan Gaziantep’in ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 27,3 arttı. Gaziantep bu ihracat rakamıyla 2021 yılını en fazla ihracat gerçekleştiren 5’inci il olarak kapattı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan aralık ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, tarihi bir başarı sergileyerek ihracatta önemli bir eşik olan 10 milyar dolar seviyesini aştıklarını belirtti.

Son yıllarda küresel anlamda büyük zorluklar yaşandığını ve ülke ekonomisinin de bu dönemde yara aldığını söyleyen Yıldırım, “Açıklanan ihracat verileri yüzümüzü güldürüyor. Aralık ihracatımızı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,3, Ocak-Aralık dönemi ihracatımızı ise bir önceki yıla göre yüzde 27,3 gibi önemli bir düzeyde artırdık. Geleceğimiz açısında umut veren ve göğsümüzü kabartan bu önemli başarı için en başta ihracatçı üyelerimiz, iş insanlarımız ve onların çok değerli çalışanlarını canı gönülden kutluyorum. Evet, rakamlar yüzümüzü güldürüyor, şehir ve ülke olarak önümüzdeki yıllarda hedeflerimiz giderek büyüyor. Ancak pek çok kalemde yapılan zamların oluşturduğu maliyet baskısı ile bu pek de mümkün görünmüyor. Üretimin, istihdamın, ihracatın artarak devam edebilmesi için, yeni hedefler için ekonomik iklimde öngörülebilirlik şart Son yapılan zamlar maliyet hesabı yapabilmemizi daha da zorlaştırdı. Bunun yanında rekabet gücümüz de gün geçtikçe zayıflıyor. Ekonomi yönetiminin, reel sektörün sesini duymasını ve yapıcı adımlar atmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gaziantep ihracatta rekor kırdı

Gaziantep Sağlık   

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep ihracatta rekor kırdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin