Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Numune Alım Noktaları Kurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep il Sağlık Müdürlüğü tarafından Coronavirüs bulaşı hızını ve hastanelerin yükünü azaltmak amacıyla Şehitkâmil Merveşehir ve Şahinbey Kurbanbaba Sosyal Tesislerinde numune alım noktaları kuruldu.

Covid-19 Pandemisi döneminde filyasyon ekiplerince kullanılmak üzere Şahinbey ve Şehitkâmil Belediyeleri tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen Sosyal Tesislerden iki tanesinde numune alım noktaları kuruldu.

Kurulan test alım merkezlerinin yakınlarında bulunan Aile Hekimliklerine başvuru yapan ve yapılan muayene sonucunda test alınmasına karar verilen hastalar bu noktalara yönlendiriliyor.

Test alım noktalarına gelen hastalar Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi yönetim sürecinde kullanılan HSYS ( Halk Sağlığı Yönetim Sistemine) kaydedildikten sonra COVID-19 PCR testleri alınmaktadır. Alınan bu testler kısa süre içerisinde, uygun taşıma yöntemi ile Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı Halk Sağlığı Laboratuvarına ulaştırılıyor.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Numune Alım Noktaları Kurdu

Çalışılan numunenin pozitif çıkması durumunda aynı sosyal tesisler içinde hizmet veren filyasyon ekipleri daha kısa sürede temaslı tespiti yaparak yeni bulaşmaları önlüyor.

Bilindiği üzere Covıd 19 virüsü dolaşımla birlikte yayılmaktadır. Numune alım noktalarının açılmasındaki temel amaç Hastanelere test vermeye giden vatandaşların toplu taşımada oluşturabileceği bulaşmaların önüne geçebilmek ve hastanelerin yükünü azaltmak.

Şuan pilot olarak açılan noktalar Şehitkâmil Merveşehir ve Şahinbey Kurbanbaba Sosyal Tesislerinde hizmet vermektedir. İlerleyen dönemlerde bu noktalar çoğaltılarak Gaziantep genelinde hizmet vermeye başlayacak.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Numune Alım Noktaları Kurdu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin