GAZİANTEP İŞ DÜNYASI TERÖRE KARŞI KENETLENDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP İŞ DÜNYASI TERÖRE KARŞI KENETLENDİGaziantep’teki ekonomi kuruluşları terörü kınayarak ”ortak” tepki gösterdi…

Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde gerçekleştirilen ve 4’ü çocuk 9 kişinin ölümü ve 60’ın üzerinde kişinin de yaralanmasına neden olan terör olayına, Gaziantep’teki ekonomi kuruluşlarından ortak tepki geldi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) ve Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) temsilcileri, GTO’da düzenledikleri ortak basın toplantısında, terör olayını kınadılar. Hazırlanan ortak basın bültenini okuyan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Ramazan Bayramı’nın ikinci günü gerçekleştirilen terör saldırısında 4’ü çocuk 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsattı. Aslan, ”Bizler Gaziantep’teki sivil toplum kuruluşları ve iş adamları olarak bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz” dedi.

GAZİANTEP İŞ DÜNYASI TERÖRE KARŞI KENETLENDİ

”Türkiye’nin sanayi ve ticarette model ili olan ve bölgesinde cazibe merkezi haline gelen şehrimizde gerçekleştirilen bu terör saldırısının amacı ortadadır” diyen Aslan, şunları söyledi: ”Gazi şehrimizdeki sosyal barışı bozmak üzere tertiplenen bu hain saldırı, halkımızın sağduyusu ve sergileyeceği birliktelik sayesinde asla amacına ulaşamayacaktır. Toplumun huzurunu hedef alan terör odaklarının hesaplayamadıkları bir şey var ki o da; bu şehirde insanlar tarih boyunca farklı din, dil, ırk gözetmeksizin kardeşçe yaşamayı başarmış olmalarıdır.”

Aslan, Türk, Kürt, Alevi, Sünni demeden el ele, omuz omuza ve yürek yüreğe üretmeye ve Türkiye’nin aydınlık geleceğine birlikte yürümeye kararlılıkla devam edeceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

”Dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da refah seviyesi yüksek, daha müreffeh bir Türkiye için kardeşçe çalışıp, üretmeyi sürdüreceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Toplumumuzun birlik ve bütünlüğünü hedef alarak gerçekleştirilen menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırıda yaşamını yitiren hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.’”

GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da dedikodulara inanmadan herkesin ”işine gücüne bakmasını” isteyerek, ”İnşallah Emniyet bunların hakkından gelecektir” dedi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik, GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve GESOB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu ise yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptılar.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP İŞ DÜNYASI TERÖRE KARŞI KENETLENDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin