GAZİANTEP İTALYA’YI KUCAKLADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP İTALYA’YI KUCAKLADIİtalya’nın Vibo Valentia şehrinde gerçekleşen etkinliklere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi damgasını vurdu.

İtalya Türk Ticaret Odası Başkanlığı ve Vibo Valentia Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleşen ‘Türkiye’de İş Fırsatları ve Yatırımlar” konulu konferansa Türkiye Cumhuriyeti Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy, Türkiye Cumhuriyeti Roma Ticaret Müşaviri Halil İbrahim Şener, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yrd. Hayrettin Yücel, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Daire Başkanı Elif Ferdal Karakaş, TEDAS ARGE Dairesi Başkanı Fadıl Fedai, Calabria Bölgesi Ticaret Başkanı Giuseppe Scopelliti, Türkiye Cumhuriyeti İtalya Brindisi Fahri Başkonsolosu Pınar Bolognini, Vibo Valentia Belediye Başkanı Nicola D’Agostino, İzmir Ekonomi Üniversitesi İtalyan Dili Bölüm Başkanı Buket Kasalı, Gaziantep’i temsilen Kardeş Şehirler Şube Müdürü Şahin Çetin ve çok sayıda İtalyan iş adamı katıldı.

Konferansta açılış konuşmasını yapan Fahri Başkonsolos ve Türk Ticaret Odası Başkanı Pınar Bolognini, Konferansın Türkiye ve İtalya arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacağı inancını taşıdığını belirterek aynı zamanda da Gaziantep ve Vibo Valentia arasında imzalanacak olan bir işbirliği protokolü ile ilk adımı atmış olacaklarını belirtti.

Konferansa katılan herkese teşekkürlerini sunan Bolognini, yapılan sunumların ardından yetkililere günün anısına birer plaket takdim etti.

İTALYAN YATIRIMCILAR GAZİANTEP’İ MERAK EDİYORLAR

Konferans kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi temsilcisi Şahin Çetin tarafından yapılan Gaziantep sunumu oldukça beğeni topladı. Özellikle Zeugma Mozaik Müzesi ve Gaziantep Gastronomisi büyük ilgi gördü. Gaziantep’in Türkiye’nin 6. büyük şehri olması ve sanayisinin çok gelişmiş olması İtalyan yatırımcıların Gaziantep merakını bir kat daha arttırdı.

İtalyan yatırımcıların Türkiye’deki enerji yatırımları ile ilgilendiği ve güneş enerjisinden elektrik üretimine yönelik çalışmaları olduğu konferans kapsamında görüşüldü.

İtalya hem güneş enerjisine dayalı üretim tesislerinin aksamının imalatı hem de tesislerin kurulup işletilmesine yönelik Avrupa’da en fazla deneyimi olan ülkelerin başında gelmektedir. Bu kapsamda temsilciler Türkiye’de buna yönelik tesisler kurup imalat yapmak hedefinde olduklarını ve Gaziantep’i de bu merkezlerden biri olarak gördüklerine değindiler.

Vibo Valentia Belediye Başkanı konferanstaki konuşmasında, böylesine önemli bir organizasyonun içerisinde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ve Gaziantep ile imzalanacak olan işbirliği protokolünün kendileri için çok önemli bir husus olduğunun altını çizdi. Bugünkü sunumun ardından Gaziantep’i artık daha çok merak ettiğini belirtti.

Programın ikinci gününde Gaziantep ve Vibo Valentia arasında imzalanan “İşbirliği Niyet Anlaşması” iki ülke arasındaki işbirliğinin ilk adımı olarak yorumlandı.

Vibo Valentia Belediye Başkanı “Gaziantep gibi çok önemli bir şehirle, kendi tarihi ve kültürü olan bir kent ile işbirliği yapacak olmak bizler için oldukça önemli. İki ülke arasında kurulacak olan işbirliği köprüsünün bir ayağı biz diğer ayağı ise Gaziantep olacak” dedi.

GAZİANTEP İLE VİBO VALENTİA ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Törende hazır bulunan Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy böylesine güzel bir etkinliğin içerisinde bulunmaktan, her iki kent arasında imzalanacak olan işbirliği protokolüne şahit olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İmza törenindeki konuşmasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak işbirliklerine bir yenisini daha eklemiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Şahin Çetin, değişen ve gelişen Gaziantep’i sunumunda tanıtmaya çalıştığını fakat Gaziantep’in sadece sunumdan ibaret olmadığını belirterek, İtalyan temsilcileri Gaziantep’i daha yakından tanımaları için Gaziantep’e davet etti. Ayrıca İtalya ile olan ilişkilerin, Belediyeler arasında gerçekleşecek olan ortak projeler ve faaliyetler ile daha aktif hale geleceğine inandığını belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey adına Şahin Çetin tarafından takdim edilen Gaziantep’e özgü yöresel hediyeler Vibo Valentia Belediye Başkanı ve diğer misafirler tarafından oldukça beğenildi. İmza törenine İtalyan basını yoğun ilgi gösterdi, özellikle yerel basında çıkan Gaziantep haberleri iki ülke arasında köprüler kuruluyor şeklinde yorumlandı.

Türk Ticaret Odası’nın resmi açılış töreni Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy ve Türk Ticaret Odası Başkanı Pınar Bolognini’nin kurdele kesimi ile gerçekleşti. Törende kısa bir konuşma yapan Bolognini İtalya’ya gelen herkese teşekkürlerini sundu.

Vibo Valentia da açılan Türk Ticaret Odası’nın önemine dikkat çeken Bolognini buradan önemli işlerin çıkacağına inanıyoruz diyerek, her iki ülke için de hayırlı olmasını temenni ettiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP İTALYA’YI KUCAKLADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin