“GAZİANTEP KİTAP FUARINA” DOĞRU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odası’nın desteğiyle yapılacak “Gaziantep Kitap Fuarı” için basın toplantısı düzenlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, bir otelde düzenlenen toplantıda, Gaziantep’te gerçekleştirilecek kitap fuarının çok önemli olduğunu söyledi.

Fuarın, 3-8 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapılacağını hatırlatan Tolay, “Yaklaşık 50 yayın evi katılacak, 40 civarında kültürel etkinliğimiz olacak ve onlarca imza günü programı düzenlenecek. Başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Gaziantep’te bu organizasyon ilk kez düzenleniyor. Sayın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in çok geniş ve derin vizyonu bizlere o kadar çok faaliyetler yapmaya zorluyor ki” dedi.

Okuma alışkanlığının önemli olduğuna vurgu yapan Tolay, TEOG ve LYS sınavlarında dereceye giren öğrencilerin “okumanın çok önemli” olduğunu vurguladıklarını kaydetti.

“GAZİANTEP KİTAP FUARINA” DOĞRU

Kitap okumanın dünya vizyonu ve hayat görüşünü oldukça etkilediğine dikkati çeken Tolay, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Başarılı insanların hepsine baktığımız zaman mutlaka okuduklarını ve devlet büyüklerimizin kütüphanelerinin ne kadar geniş olduklarını görüyoruz. Dolayısıyla ilimizdeki belki bu sınavlardaki geriye düşmemizi önleyecek paremetrelerden bir  tanesidir bu fuar. Okuma alışkanlığımızı tekrar kazandırmak için çok önemlidir. Üniversitenin içerisinde olması bu organizasyonun o anlamda çok önemlidir. Üniversitemizin halkla buluşması için de çok önemlidir bu fuar.”

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz de dünya üzerinde gittikçe yoğunlaşan rekatbet ortamının mal ve hizmetlerin de etkin bir şekilde tanıtım ihtiyacını ortaya koyduğunu belirterek, fuarların bu ihtiyacın karşılanmasında büyük rol oynadığına işaret etti.

KİTAP FUARLARI OKUMA ALIŞKANLIKLARINI ARTIRIYOR

TÜYAP olarak Gaziantep’in stratejik önemini göz önünde bulundurarak çalışmalara başladıklarını belirten Alagöz, “Öncelikli olarak amacımız TÜYAP Fuarcılık olarak Gaziantep’te marka haline gelmiş fuarların niceliği ve niteliğini artırmak. Bunu başarmamız halinde de Gaziantep’in uluslararası arz ve talebin bulunduğu stratejik bir iş platformu haline geleceği inancı içerisindeyiz” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talebi üzerine kitap fuarını kentte yapmaya karar verdiklerinin anlatan Alagöz, TÜYAP olarak uluslararası yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ise Gaziantep’in kültür başkenti bir şehir olduğunu belirterek, çok önemli yazarları yetiştirmiş bir şehir olduğunu aktardı.

Kitap furlarının şehre ve halka hitap eden fuarlar olduğunu ifade eden Celal, “Eğer şehir onu sahiplenirse kitap fuarları devam ediyor, sahiplenmezse yeterli ilgiyi göstermezse maalesef sürdürmemiz mümkün olmuyor” şeklinde konuştu.

Kitap fuarlarının yapıldığı yerlerde okuma alışkanlıklarının arttığının altını çizen Celal, Türkiye’nin genç bir ülke olduğunu vurgulayarak, dünya okuma oranları içerisinde önemli bir payı olduğuna dikkat çekti.

TÜYAP Kültür Fuarlar Kurumsal İletişim Müdürü Cemran Öder de kitap fuarının programı hakkında bilgi vererek, 50 yakın yayınevi ve 100’ün üzerinde yazarın fuara katılacağını kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“GAZİANTEP KİTAP FUARINA” DOĞRU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin