Gaziantep Ticaret Borsası Musul Borsası gibi çalışacak…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Ticaret Borsası Musul Borsası gibi çalışacak…Çeşitli temaslarda bulunmak için Gaziantep’e gelen Irak’ın Musul Valisi Esill en-Nuceyfi ve beraberindeki heyet Gaziantep Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gaziantep Ticaret Borsası, Türkiye’nin en önemli borsası olmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Irak’ın Musul Valisi Esill en-Nuceyfi Gaziantep’i ticari partner seçtiklerini ifade etti.

Irak’ın Musul Valisi Esill en-Nuceyfi, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir ve Iraklı resmi bir heyetle Gaziantep Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Başkan Ahmet Tiryakioğlu’ndan bilgiler aldı. Gaziantep Ticaret Borsası’nın Türkiye’nin en güçlü borsalarından birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Tiryakioğlu, Gaziantep’in gerek Irak gerekse Ortadoğu ve birçok dünya ülkesi için önemli bir kent olduğu söyleyerek Irak’la son dönemlerde artan ticarete dikkat çekti. Musul başta olmak üzere Irak’la kültürel birliktelik içerisinde olunduğunu ve  bunun da tarihten gelen güçlü bağlar sayesinde sağlandığını belirten Tiryakioğlu konuşmasında  Gaziantep’te çok güçlü firmaların yer aldığını ve bu firmaların sadece Musul’la değil, Irak başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesiyle ticari ilişkiler içerisinde olduğunu ifade etti.

Irak’ın Musul Valisi Esill en-Nuceyfi Gaziantep’le ticareti daha çok geliştirmek istediklerini ve ticari heyetler arasında iş görüşmelerinin arttırılması gerektiğini belirterek: “Musul ticaret üssü olarak Gaziantep’i seçmiştir. Gaziantep’in gıda başta olmak üzere birçok alandaki kapasitesini görmek ve değerlendirmek istiyoruz. İki ülke arasında olduğu gibi iki şehir arasında da ticaretin arttırılması ve devamlılığının sağlanması iş adamlarımızın ilişkilerini geliştirmesiyle mümkündür. Merkezi Irak Hükümeti Iraklı vatandaşlara yapılan sosyal yardımlarla ilgili alım yetkisini Irak genelinde valiliklere verdi. Biz Musul Valiliği olarak bu anlamda gıda alanındaki ihtiyaçları Gaziantep’ten almak istiyoruz. Bugün bizleri ağırlayan Gaziantep Ticaret Borsası uluslararası akrediteye sahip önemli bir kurum. Bünyesindeki üyelerinin ihtiyaçlarımızı eksiksiz ve kaliteli bir şekilde karşılayabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Gaziantep Ticaret Borsası Musul Borsası gibi çalışacak…

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da Gaziantep’in bu anlamda önemli bir üs olduğuna dikkat çekerek birçok firmanın her alandaki ihracatı karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğunu, bu firmaların dünyanın birçok ülkesiyle halen ilişki içerisinde olduğuna dikkat çekerek: “Gaziantep merkezli firmalarımız bu gün Irak’ın her alandaki ihtiyaçlarını karşılamak için var gücüyle çalışıyor. Musul’un ticari anlamda Gaziantep’i tercih etmesi elbette kentimiz için çok önemlidir. Gaziantep Ticaret Borsası bu anlamda Musul ile yapılacak ticarette gerekli koordinasyonu yapacak ve üyelerini her konuda bilgilendirecektir. Tıpkı Musul Borsası gibi görev yapacağız. Güçlü Gaziantep’li firmalar talepleri en sağlıklı şekilde karşılayacak yapıya sahip olup gerçekleştirilecek ticarette en ufak bir sorunun yaşanmaması için üzerine düşenleri yapacaktır. Biz Gaziantep Ticaret Borsası olarak firmalarımıza kefiliz” dedi. Karşılıklı yapılan görüşmelerin ardından Irak’ın Musul Valisi Esill en-Nuceyfi Gaziantep Ticaret Borsası üyelerini Musul’da ağırlamak istediklerini kentler arasında karşılıklı heyetlerin ticareti arttırmak için görüşmesi gerektiğini belirterek Gaziantepli sanayici ve iş adamlarını Musul’a davet etti.

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu Gaziantep’i ticari partner ilan eden Musul Valisi Esill en-Nuceyfi’e Gaziantep bakır işlemeciliğinin en güzel eserleri arasında yer alan bakır fincan takımı hediye ederek iki ülke arasındaki dostluğun ve ticaretin sürekliliği için çalışmalara destek vereceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Ticaret Borsası Musul Borsası gibi çalışacak…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin