Gaziantep TÜMEXPO’ya kilitlendi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep TÜMEXPO’ya kilitlendiTüm Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın (TÜMEXPO) hazırlıkları tam gaz sürüyor. TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici, fuarın gerek Gaziantep, gerekse ülke ihracatına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla Start Fuarcılık organizatörlüğünde düzenlenen TÜMEXPO Fuarı ile Ortadoğu İş Zirvesi 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Gaziantep’te Ortadoğu Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak. İlki geçen yıl İstanbul’da düzenlenen ve büyük yankı uyandıran fuarın ikincisi Gaziantep’te gerçekleştirilecek. 8 bin metre karelik bir alanda kurulacak olan fuarda tüm sektörlere ait stantlar olacak. Uluslararası kapsamda faaliyette olan 350 kişilik de alım ekibi gelecek.

ANADOLUDA İLK GAZİANTEP TERCİH EDİLDİ

TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici, fuarın gerek Gaziantep, gerekse ülke ihracatına önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Fuarın Anadolu’da ilk kez Gaziantep’te düzenlenecek olmasının da büyük şans olduğuna değinen Çekici, “TÜMEXPO TÜMSİAD Sanayi Ve Ticaret Fuarı”nın 30 Ekim-2 Kasım 2014 tarihlerinde Gaziantep’te, Orta Doğu Fuar Merkezi’nde yapılması kararlaştırıldı. Bu seçimde şüphesiz Gaziantep ilimizin sinai ve ticari gelişmişliği, Türkiye ihracatında altıncı il olması, Orta Doğu ülkeleri ile yakın ilişkileri ve taşıdığı stratejik konumu önemli rol oynadı. Orta Doğu pazarlarına yönelik gerçekleştirecek fuarımızla,  Türkiye ve Ortadoğu ülkeleri arasında ticari köprülerin daha da kuvvetleneceğine ve Orta Doğu’nun Avrupa’ya daha da yakınlaşacağına inanıyoruz” dedi.

İŞ ZİRVESİ DE YAPILACAK

Çekici, TÜMEXPO’nun sadece fuar olmadığını ve Ortadoğu İş Zirvesi’nin de gerçekleştirileceğini söyledi. Çekici, “Fuarımızda alım heyeti programı da gerçekleştirilecek olup, Bölge ülkelerinden yaklaşık 350 alım heyetinin katılımını bekliyoruz.  TÜMSİAD olarak Türkiye’nin 2023 vizyonuna katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz Fuar kapsamında, Ülkemizin uluslararası boyutta ticari faaliyetlerine katkı sağlamak ve Türkiye ekonomisinin güçlü yönlerini ortaya koymak amacıyla “Ortadoğu İş Zirvesi” de yapılacaktır. İnsanlar birebir görüşecek ve iş bağlantısı imkanına kavuşacak. İhracat için de büyük adımlar atılmış olacak” diye konuştu.

YENİ BİR İVME KAZANDIRACAK

Fuarın ve düzenlenecek Orta Doğu İş Zirvesi’nin büyük bir ivme kazandıracağının altını çizen Çekici, “200 ülkeye ihracat yapan şehrimize yeni bir heyecan, yeni bir ivme katacağına inanıyoruz. Hali hazırda ihracatın yaklaşık yarısının yapılamadığı Orta Doğu ülkeleri Gaziantep’in en büyük pazarı konumundadır. Bu faaliyetimizle gerek küresel gerekse bölgesel pazarlarda adından sıklıkla bahsedilen şehrimizin dış ticaretinde yeni atılımlarının olacağını umut ediyoruz. TÜMEXPO Fuarımıza Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi’nin yakın ilgi ve alakaları bizleri daha da yüreklendiriyor ve şevkimizi artırıyor. Bu nedenle Fuarımıza vermiş oldukları yüksek desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep TÜMEXPO’ya kilitlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin