GAZİANTEP, TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA HAZIR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP, TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA HAZIRBu yıl 11.si gerçekleşecek ve Türkiye’nin birçok kentinde şölen havasında geçmesi planlanan Dil ve Kültür Festivalinin bir ayağı da Gaziantep’te yapılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, düzenlediği basın toplantısında bütün Gazianteplileri 6 Haziran tarihinde yapılacak olan Türkçe Olimpiyatlarına davet etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ile Nilüfer Kültürlerarası Ahenk ve Diyalog Derneği Başkanı Cahit Erbalcı’nın katıldığı basın toplantısında programla ilgili bilgiler verildi.

DÜNYA ÇOCUKLARI “EVRENSEL BARIŞA DOĞRU” DİYECEKLER

Başkan Güzelbey, “2003 yılında 17 ülkeden 62 öğrenci ile başlayan Türkçe Olimpiyatları bugünse 140 ülkeden 2 binin üzerinde katılım ile büyüyerek devam etmektedir. 10 yıldır Türkçe Olimpiyatları çatısı altında buluşan binlerce öğrenci, her yıl farklı bir slogan ile dünyaya barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajları veriyor. Daha önceki yıllarda ‘Sevgi Dili Türkçe’, ‘Aynı dili konuşuyoruz’, ‘Gelin tanış olalım’, ‘İnsanlık el ele bayram o bayram ola’ gibi anlamlı mesajlarla dünyaya seslenen öğrenciler, 11. yılda ‘Evrensel barışa doğru’ diyecek.

Bu yıl 11. si Yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları Türkçemizin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması için oluşturulan bir emeğin ürünüdür. En iyi Türkçe öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatlar yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırmıştır. Her yıl adeta aranır hale gelen Türkçe Olimpiyatları şehir etkinliklerinin Gaziantep ayağı ise 6 Haziran 2013 Perşembe günü saat:20.30 da Kamil Ocak Stadyumu’nda yapılacaktır. 120 Öğrencinin evrensel barışa doğru çağrısı ile Gaziantep’e gelecek ve il etkinliğinde şiirleri, şarkılarıyla, oyunlar ile 6 Haziran akşamı Gazianteplilere karnaval havasında bir akşam yaşatacaklardır. Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde yapılacak olan bu etkinliğe tüm halkımız davetlidir” dedi.

Türkçenin yaygınlaşmasının daha önce hayal bile edilemeyeceğini ifade eden Başkan Güzelbey, “Şimdi Afrika’nın bir ülkesine gittiğinizde Türk bayrağının dalgalandığı bir okul ve o okulda okuyan Türkçe konuşan öğrenciler var. O öğrenciler yani çocuklar yarının büyükleri olacaklar. O çocuklar yarının milletvekili belki de yarının başbakanı olacaklar. Ve sonuç olarak bir ülkenin milletvekili bakanı veya başbakanı Türkçe konuşuyor olacak. Bunun da ülkemiz için ne kadar önemli olduğunun farkındayız” diye konuştu.

Başkan Güzelbey’in konuşmasının ardından hazırlanan video görüntüleri slayt eşliğinde katılımcılara izletildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP, TÜRKÇE OLİMPİYATLARINA HAZIR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin