Gaziantep Ülkü Ocakları DOĞU TÜRKİSTAN için yürüdü

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

gaziantep-ulkuocaklariGaziantep Ülkü Ocakları, Çin, Uygur Türklerinin yaşadığı Doğu Türkistan özerk bölgesinde oruç tutukları gerekçesiyle öldürülenler ve işkence görenler için yürüdü.

Gaziantep Ülkü Ocakları Çin’in Şincan Uygur özerk bölgesinde Müslümanlara yönelik baskıları protesto etti. Gaziantep Ülkü Ocakları koordinesinde düzenlenen protesto yürüyüşüne Gaziantep Ülkü Ocakları il ilçe başkanları, MHP İl ilçe başkanları çok sayıda partili ve ülkü ocakları mensupları katıldı.
Yeşilsu Şehitlik Anıtı’ndan başlayarak Kırkayak Parkı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüyen kalabalık Çin’i protesto ederek slogan attılar. Yürüyüş boyunca slogan atan grup hayatını kaybedenlere de dua etti.
“BİR İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Gaziantep Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Fuat Yozbatıran, Şincan Uygur özerk bölgesinde bir insanlık dramının yaşandığını kaydetti. Yozbatıran, “Sırf oruç tutup namaz kıldıkları için, Kur’an-ı Kerim okudukları için, kısacası Müslüman Türk oldukları için şehit edilen soydaşlarımızı anmak için toplanmış bulunmaktayız. Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da uzun yıllardan beri zulüm devam etmekte, Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi vermektedirler. Bu yaşam mücadelesinin bir tarafında her türlü zulme ve işkenceye maruz kalan soydaşlarımız varken diğer tarafta komünist Çin vardır. Modern dünyanın gözü önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte. Ne yazık ki işkenceye maruz kalan Doğu Türkistanlı soydaşlarımız olduğunda İnsan Hakları Beyannamesi hüküm vermemektedir. Müslüman ve Türk olmayı başlı başına bir tehdit unsuru olarak gören Çin, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına almakta. Bu gözaltılar ya idam ya da işkenceler sonucu katliamla sonuçlanmakta.” ifadelerini kullandı.
Yozbatıran, “Nerede soydaşımız varsa, nerede bir dindaşımız varsa onların derdiyle derleneceğiz, sıkıntılarını kendi sıkıntılarımız sayıp çözmeye çalışacağız diyerek sözlerine son verdi.
Doğu Türkistan için yapılan yürüyüşün ardından ülkücüler simit ve suyla oruçlarını açarak dua ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Ülkü Ocakları DOĞU TÜRKİSTAN için yürüdü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin