Gaziantep Üniversitesi’nde Necip Fazıl günleri

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 yavuz-coskunTürk edebiyatının Sultanü’ş Şuara (Şairler Sultanı) unvanlı şairi Necip Fazıl Kısakürek için Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından düzenlenen ‘Doruklarda, ötelerde, ufuklarda ışıldayan bir şahsiyet Necip Fazıl’ etkinliği başladı.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde 3 gün süreyle devam edecek olan anma etkinliğinde Türk edebiyat ve siyasetinin önde gelen eski bakan, ve milletvekilleriyle, şair, yazar ve gazeteciler Necip Fazıl Kısakürek’i anlatıp, eserlerinden örnekler sunacağı etkinliğin bugünkü bölümünde GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, eski bakan Sami Güçlü, Nurullah Genç, Necip Evlice, Arif Ay, Mustafa Kanlıoğlu Necip Fazıl Kısakürek’in sanata bakış ve hayatından kesitler sundu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Kısakürek ile ortak bir geçmişleri olduğunu belirtirken şunları söyledi: “Üstad , benim fikir hayatımda çok büyük emeği olan ve o konuda hamurkar diyebileceğim birçok genç insanın fikri temellerinin oluşmasında katkı vermiş, hakikaten doruklarda, ötelerde ve ufuklarda müstesna bir şahsiyettir. Abidevi bir şahsiyet diyelim. Ama, yetmez. Üstadı bizatihi yanında çalıştığım için, konferanslarına bizatihi iştirak ettiğim için kendisiyle oturup zaman zaman sohbet etme fırsatı bulabildiğimiz için kendimi bahtiyar addederim. Çünkü, Necip Fazıl ne dersiniz deyin pozitif anlamda oydu. Başkaldıran bir insan mı arıyordunuz? Necip Fazıl. Yeni şeyler söyleyen insan mı arıyordunuz? Necip Fazıl. O pörsümüş denilen eskiyi, eski olmadığını, eskimeyeceğini tekrar dile getiren bir insan mı arıyorsunuz? Necip Fazıl. Başımızda kulak istiyor diye manşet mi atmasını istiyordunuz birisinin? Adres Necip Fazıl.Hapislerde çile çeken, ve fakat yılmayan, inadına bildikleri doğruyu yıllar boyunca, on yıllar boyunca savunup topluma bizatihi fildişi kulelerden değil, yüz yüze anlatan birisini mi arıyordunuz? Necip Fazıl. Şairlerin sultanını mı görmek istiyorsunuz, duymak mı istiyorsunuz? Necip Fazıl.”

Rektör Coşkun’un ardından Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i anlatan diğer konuşmacılar da O’nun sanata bakışı ve inançları uğruna verdiği mücadeleyi, siyasi dünya ile olan ilişkilerini ve manevi dünyaya olan bakışına ilişkin  görüşlerini anlattı. Akşam ise, ‘Bir Adam Yaratmak’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

DOLU DOLU ETKİNLİK

Etkinliğin ikinci gününde ise, eski bakan Atilla Koç, Mustafa Yazgan, Alaattin Karaca, Mehmet Çetin, Hasan Seyithanoğlu, Yüksel Yalçınkaya, Mehmet Çiftçigüzeli, Ahmet Fidan, Hüsnü Kılıç ve Necmettin Turinay dinleyicileriyle buluşacak. Katılımcı ve dinleyiciler ikinci günün akşamında ise ‘Hasat Vakti’ konulu Sufi müzik dinletisiyle keyifli anlar yaşayacak. Necip Fazıl Kısakürek’i anma etkinliğinin 27 Mayıs 2016 tarihli üçüncü gününde Mavera Kongre ve Sanat Merkezi; Ahmet Arı, Ahmet Bilgin, Mehmet Durlu, Cengiz Özdemir, Süleyman Bayraktar, Halil İbrahim Çelik, Nuri Şahin ve Erman Tuncer’i konuk edecek. Etkinlik akşam ‘Reis Bey’ adlı film gösterimi ile sona erecek.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Üniversitesi’nde Necip Fazıl günleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin