Gaziantep Valisi Yerlikaya “Ecdada selam olsun”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Selam olsun bu güzel şehre GAZİ unvanı verenlere, selam olsun bu unvanı kanla, canla bihakkın liyakat kesbedenlere…

Ecdada selam olsun, o ecdadın şerefli nesline selam olsun.”

Kıymetli Gaziantepliler,

Topraklarımızı paylaşma hevesiyle en kutsal varlığımız olan vatanımıza saldıran düşmanları Kurtuluş Savaşı destanıyla denize döktük.

Gaziantep Valisi Yerlikaya “Ecdada selam olsun”

Ecdadın sırtına ateşten birer gömlek giyerek yaşadığı o günleri, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna kadar geçen o süreci bu vatanın birer evladı olarak hepimiz çok iyi biliyoruz.

Dünyadaki tüm mazlum milletlere rehber olan bu emsalsiz mücadelenin eşsiz kahramanları artık aramızda yoklar.

Onlar düşman çizmesi altında yaşamaktansa ölmeyi göze alarak büyük bir vatanseverlik örneği gösterdiler.

Onlar bu vatanın hürriyeti ve bağımsızlığı uğruna, namusu ve bayrağı uğruna mücadele etmeyi, bu yolda seve seve şehit ve gazi olmayı seçtiler.

Onlar yurdumuzun her köşesinde baş gösteren açlığa, yokluğa, yoksulluğa, cephanesizliğe ve her türlü imkânsızlığa rağmen direndiler. Canları pahasına savaşarak bugün hür ve bağımsız bir hayat sürdüğümüz Türkiye Cumhuriyetini ve bu aziz vatanı bizlere miras bıraktılar.

Aziz vatanımızın her köşesinde topyekûn sürdürülen bu mücadelenin en çetin sahnelerinden biri de Gazi şehrimizde yaşandı.

Bu şehrin insanları aylarca açlığa, yokluğa mahkûm edilerek esir alınmak, canlarından aziz bildikleri toprakları ele geçirilmek istendi.

Değerli Hemşehrilerim,

Tüm imkânsızlıklara rağmen esir olmaktansa ölmeyi tercih eden Antep ahalisinin hürriyet ve bağımsızlık aşkının, sarsılmaz irade ve direniş ruhunun karşısında hiç bir güç duramamıştır.

94 yıl önce Millî Mücadeleye ve Kurtuluş Savaşımıza kıvılcım olan “Antep Savunması”, şehrimize Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından “Gazi” unvanı verilmesine vesile olmuştur.

Bugün şehit ve gazilerimizin bizlere emaneti olan “Türkiye Cumhuriyeti”, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulduğu ilk günden bu yana aynı ruh ve heyecanla, karşılaştığı tüm engelleri yine milletimizin azim ve kararlılığıyla bertaraf etmiştir.

O destanı mübarek kanlarıyla yazan şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin torunları olan sizler, gece-gündüz demeden çalışmaya devam ederek üretim ve istihdama sunduğunuz katkılarla, millî ekonomimizin gelişmesi için hizmet ediyorsunuz.

Gazianteplilerin kazandıklarını başta eğitim olmak üzere başka hayırlı işler için de cömertçe harcadıklarını, canı ve namusu tehdit altında olduğu için ülkemize ve şehrimize sığınan Suriyeli misafirlerimize 2011 yılından beri gösterdiği ev sahipliğini ve kardeşliği bulunduğum her ortamda paylaşıyor, böyle bir şehrin valisi olduğum için büyük bir huzur ve mutluluk duyuyorum.

Değerli Hemşehrilerim,

Bir yıla yakın bir zamandır havasını teneffüs ettiğim, hüzün ve neşesini paylaştığım Gazi şehrimizde Vali olarak görev yapmanın onurunu yaşıyorum.

Sizlerde gördüğüm yüksek vatanseverlik hissi, memleket aşkı ve hayır hizmetlerinde yarışma gayreti bu şehri Gazi yapan ecdada yakışır niteliktedir.

Bu hasletleriniz dolayısıyla Gazi şehrin her ferdini takdir ve tebrik ediyor, Allah hepinizden razı olsun diyorum.

Bu vesile ile Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümünü kıvanç ve onurla kutluyor, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi hayırla ve rahmetle yâd ediyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi ve bölünmez bütünlüğü uğruna bu güne kadar kaybettiğimiz tüm gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

25 Aralık Kurtuluş Bayramımız Kutlu Olsun!

Ali Yerlikaya
Gaziantep Valisi

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Valisi Yerlikaya “Ecdada selam olsun”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin