Gaziantep Yardım Vakfı’ndan şizofreni hastalarına destek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği yöneticileri Gaziantep Yardım Vakfı’nı ziyaret ederek, Başkan Ömer Cıncıkcı’ya teşekkür plaketi verdi.

Gaziantep Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği Başkanı Serpil Acıoğlu ve dernek yöneticileri, derneğin ofis ihtiyacını karşılayan Gaziantep Yardım Vakfı’na teşekkür ziyaretinde bulundu. Başkan Acıoğlu, şizofreni hastaları ve yakınlarına hizmet vermek için kurulan derneğin Gaziantep Yardım Vakfı’na ait ofiste faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, vakıf yöneticilerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Acıoğlu, ziyaret sırasında derneğin çalışmalarını ve şizofreni hastalarının yaşadığı sorunları da anlattı. Şizofreni hastalarının toplumdan gizlendiğine dikkat çeken Başkan Acıoğlu, “Toplumda şizofreni hastaları ile ilgili yanlış bir algı var. Sanki hepsi her an şiddete meyilliymiş gibi düşünüyorlar. Bu çok yanlış. Eğer hasta ve hasta yakını bilinçli olursa, hasta ilaçlarını kullanırsa, normal insanlar gibi hayatlarını devam ettirirler. Ancak toplumdaki yanlış algılar yüzünden hastalar dışlanıyor” dedi.

Acıoğlu, bilinçsiz hasta yakınlarının hastaları gizlediğini, toplum içine çıkarmadığını da vurgulayarak, şöyle dedi: “Toplumda çok fazla şizofreni hastası var. Elimizde net bir rakam yok. Ancak, hastalığın görülme sıklığına baktığımızda Gaziantep nüfusuna göre 8 bin civarında şizofreni hastasının olduğu tahmin ediliyor. Maalesef bilinçsiz hasta yakınları, hastaları toplumdan gizliyorlar. Eğitim seviyesi de fark etmiyor. Zenginler de hastasını saklıyor, dar gelirliler de. Hastalarını eve kapatanlar, oturduğu yerden başka yere taşınanlar da oluyor.Hastalıkla nasıl mücadele edeceklerini bilmedikleri için yanlış yapıyorlar. Hastalıkla başa çıkamayınca utanıyorlar, dışlanıyorlar, çok yıpratıcı bir hastalık.”

Gaziantep Yardım Vakfı'ndan şizofreni hastalarına destek

Dernek Başkanı Acıoğlu, son yıllarda toplum ruh sağlığı merkezlerinin kurulması ile birlikte hastaların tedavisi ile ilgili imkanların geliştiğini ancak yine de hastanelerdeki psikiyatri kliniklerinde yatak sıkıntısı çekildiğini sözlerine ekledi.

Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ömer Cıncıkcı da ziyaretlerinden dolayı Şizofreni Hastaları ve Yakınları Derneği yöneticilerine teşekkür etti. Başkan Cıncıkcı, Gaziantep Yardım Vakfı olarak ihtiyaç sahiplerine her zaman yardıma hazır olduklarını vurguladı. Ziyaretin sonunda Dernek yöneticileri Başkan Ömer Cıncıkcı’ya, şizofreni hastalarına yaptıkları desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep Yardım Vakfı’ndan şizofreni hastalarına destek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin