Gaziantep’e düşen roket mermileri korkuttu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IŞİD’in Suriye tarafından attığı iki roket mermisinin birisi Gaziantep Havalimanı’nın boş şantiye arazisine, diğeri ise boş lojmanın bahçesine düştü. Düşen roketler nedeniyle ölen yada yaralanan olmadı.

Terör örgütü IŞİD tarafından 18 Ocak’tan itibaren Kilis’e atılan roketler can ve mal kaybına neden olmuş, halkta paniğe yol açmış ve kentte büyük panik yaşanmıştı. Kilis’te hayat normale döndü derken dün Kilis’in Elbeyli İlçesine 3 roket mermisi düştü, düşen roketler nedeniyle 5 kişi yaralandı. Bugün de Gaziantep’e roket düşmesi halkta panik yarattı.

Havaalanına giden bütün yollar jandarma tarafından kapatıldı, lojmanlar boşaltıldı. Bulgur festivalinde giden Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya festival alanından incelemelerde bulunmak üzere olay yerine geçti.

Akıllara IŞİD’in geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi tehdit ettiği ve Gaziantep’i de hedef gösterdiği hutbeleri getirdi.

IŞİD TEHDİT ETMİŞTİ

IŞİD geçtiğimiz günlerde okuttuğu hutbelerde Türkiye’yi açıkça hedef almıştı. Suriye’nin IŞİD kontrolündeki bölgeleri olan Bab, Mumbuç, Cerablus bölgelerinde okudukları hutbelerde, Gaziantep, Nizip, Karkamış ve Kilis’in bundan sonra IŞİD’in en büyük hedefleri arasında olduğu duyurmuştu.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI;

Genelkurmay Başkanlığı’nca, Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi yakınlarında bulunan boş araziye iki roket mermisinin düşmesinin ardından, Suriye tarafındaki bölücü örgüt DAEŞ’e ait dört mevzinin, sınıra konuşlu topçu ve çok namlulu roketatar bataryalarıyla ateş altına alınarak imha edildiği bildirildi.

IŞİD’İN ELİNDE Kİ SİLAHLAR

IŞİD’in elinde makineli silahlar, keskin nişancı ve farklı otomatik tüfekler, çok namlulu roketatar, Grad füzesi, havan topları, Katyuşa roketleri, füzeler, Scud, AKM tipi silahlar, G36 tüfekler ve elle taşınabilir tüfekler var.

KATYUŞA FÜZELERİ MENZİİLİ        

Katyuşa, Sovyet yapımı bir çok namlulu roketatardır. 1941’den itibaren hizmete giren 82mm çapında M-8, 132mm çapında M-13 ve 300mm çapında M-30/31 roketlerini kullanan, sırasıyla BM-8, BM-13 ve BM-31 sistemlerinden oluşan bir roket ailesidir.
Menzilliler ve boyutları değişir. 0- 40 kilometre arasında menzile sahip olabilirler. 200 kilograma kadar harp başlığı taşıyabilen modelleri de mevcut.

füze-silahGRAD FÜZELERİ

Grad füzeleri bir çeşit füze topudur. Bu füzeler 218-240 cm uzunluğunda düz bir namludan oluşuyor. Bu namlunun içine üç kısımdan oluşan füze yerleştiriliyor: 25-30 kg ağırlığında bir başlık, füzeyi yönlendiren gövde ve füzeyi fırlatacak pervane şeklindeki taban. Bazen menzili artırmak için itici bir motor yerleştiriliyor. Bu füzenin çapı çeşidine göre 122 ile 230 mm arasında değişiyor. Füzenin boyu 3 metreye ağırlığı 77 kg’a ulaşıyor. Bu füzeler ya tekli ya da arabalara sabitlenmiş olarak toplu şekilde kullanılıyorlar. Füzelerin menzili kullanılan çapa göre 18-45 km arasında değişiyor. Parçalayıcı başlık ağırlığı oranında 25 ile 50 km²’lik bir alanı etkileyebiliyor. Ve füze hedefe çarptığı anda patlıyor.

grad-füzeKATYUŞA ROKETLERİNİ PKK DA KULLANIYOR

Terör örgütü PKK’nın kullandığı ağır silahlar arasında Rus yapımı “Katyuşa” roketi ile dış güçlerin desteği ve imkânlarıyla geliştirdiği “Zagros-1”, “Zagros-2” ve “Şiyar-1” silahları da bulunuyor.  “Zagros-1” isimli uzun mesafeli keskin nişancı silahının, PKK’nın başkalarından aldığı destekle yaygın olarak kullandığı, modifiye ederek geliştirilen bir silah olduğu belirtildi. “Zagros-1”in, zırhlı araçlar ile helikopter ve tesislere karşı kullanılabileceği de belirtildi. Öldürülen PKK’lıların üzerinde çıkan bu silah da ABD’nin eseri ve vuramayacağı helikopter yok.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’e düşen roket mermileri korkuttu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin