Gaziantep’in Kurtuluş Bayramı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 25 Aralık 1921’in, Gaziantep’in kurtuluş günü olmakla kalmayıp, dünyaya örnek olan bir savunmanın altın harflerle tarihe kaydedildiği gün olduğunu belirtti.

Gaziantep’in Kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Prof. Dr. Dağlı, hiç yardım almadan, yaklaşık 11 ay şehirlerini savunan Anteplilerin, Kurtuluş Savaşı’nda en çok kayıp veren illerin başında geldiğine dikkati çekti.

Vatan toprağını, yaşadıkları alanı savunurken 6 bin 317 şehit veren Gazianteplilerin, yokluklar içerisinde; bağımsız vatan, özgür millet, tarihe dayalı onur ve gurur ile şeklini bu değerlere sahip olmak amacıyla şehit olanların kanından alan bayrak için bir kahramanlık destanı yazdığına vurgu yapan Prof. Dr. Dağlı, şöyle devam etti:

“Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla tek yürek olup kenetlenen Gazişehrimiz, dünyaya örnek olmuştur. Kurtuluş Savaşı sonrası ise kültür ve tarihine sahip çıkan, ekonomide yıkılmış kentten üreten kente yol alan Gaziantepliler, kendi ayakları üzerinde durdukları gibi, örnek gösterilen bir başarı hikayesi daha yazdılar.

Gaziantep'in Kurtuluş Bayramı

SANKO Üniversitesi olarak, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep’i değil, bütün Türkiye’yi kurtardılar’ sözlerine mazhar olan Gazişehrimiz’in eğitim ve akademik alanda hak ettiği yere gelmesi için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’in Kurtuluş Bayramı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin