Gaziantepliler Milli İrade nöbetinde

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
gaziantep-valisi15 Temmuz milli irade ve demokrasiye darbe teşebbüsüne karşı Gaziantepliler tek yürek oldu ve iki günden beri Demokrasi Meydanını ellerindeki bayraklarıyla şölen alanına çevirdi.
Gaziantep Valiliği, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle Demokrasi Meydanında “Milli İrade” nöbeti tutan coşku dolu onbinler “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Darbeye hayır” tezahüratlarıyla alanı inlettiler.
Alana kurulan platformda şehrin bütün kesimlerinden temsilcilerin yer aldığı ve gece boyunca devam edecek milli ve demokrasi nöbetinde ilk olarak Vali Ali Yerlikaya hitap etti.

Vali Yerlikaya; Kıymetli kardeşlerim, 15 Temmuz gecesi Gazi şehirliler Demokrasi Meydanımız ve ilçelerimizdeki bütün meydanlarda tarih yazdınız demokrasinin bayramını yaşattınız. Sizler bu duruşunuzla, kendi iradenize, parlamentonuza, şehrinize, vatanınıza, imanınıza sahip çıktınız.

Seçimle göreve gelen, sizin seçtiğiniz başta milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız olmak üzere hepsi ancak ve ancak Sizin hizmetinizde oldu. Dün gece Mehmetçik Gaziantep’teki kışlasında oturup, milletinin emrinde olduğunu gösterdi.
gaziantep-darbe-kınamaGücünü sizlerden almayan, gücünü bu meydanları dolduran kardeşlerimin gönlünden almayan 56 kişiyi; hakim, savcı, sivil memur ve askeri personeli bugün Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatıyla emniyetimiz ve merkez komutanlığımız gözlem altına almıştır. Millet adına darbe suçuyla yargılanacaklardır.
Değerli kardeşlerim dün olduğu gibi bu gece de ulu camimizde sabah namazını kılana kadar buradayız. Dün geceden bu vakte kadar Allah şehitlik takdim ederek, şehitlik hükmünü vererek bizleri onların şefaatine nail olma şerefi verdiği bütün kardeşlerimize rahmet, yaralı kardeşlerimize şifalar diliyoruz.
Allah birliğimizi beraberliğimizi daim kardeşliğimizi artırarak kadar devam ettirsin. Sizleri Allah için seviyor, Allaha emanet ediyor, hepinizi sevgiyle muhabbetle kucaklıyorum” dedi.
15 TEMMUZ MİLLETİN NAMUSUNA SAHİP ÇIKTIĞI GÜNDÜR
Daha sonra alandaki katılımcılara hitaben Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin;
Sayın Cumhurbaşkanımız ile dün akşam Atatürk Havalimanında beraber sabahladık. Gazi Şehrimize selamları var. “Onların alınlarından öpüyorum” dedi. Atalarınız Fransız askerlerine nasıl dur dediyse, bugün de Feto’nun askerlerine “Dur” dediniz. Selam olsun size.
Bu demokrasi meydanı şahit olsun ki 15 Temmuz milletin namusuna sahip çıktığı gündür. Bu meydan, bu millet, bu gazi şehir; ben esir olurum amma toprağımı vermem demiştir. Benim hemşehrilerim onuruna milli iradesine sahip çıkmıştır. Gazi şehrin evlatları 100 yıl önce bu vatan bölünmez deyip, tankın önüne nasıl siper olduysa bu topraklar verilmez bu vatan bölünmez demiştir.
Biz bütün gücümüzü halkımızdan yani sizden alıyoruz. Akılla sabırla bütün oyunları bozacağız. Siz bu şehirde arkamızda durduğunuz sürece rahmetli Menderesi hatırlayın ipe gidiyor, arkasında millet yok, ancak Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında millet var.
O yüzden Menderesin boynundaki ipin hesabını sormak bize düşüyor. O yüzden kardeşlerim bir olacağız, diri olacağız, birlikte Gaziantep, birlikte Türkiye olacağız diyor, hepinizi Allaha emanet ediyorum” dedi.
İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Başkanları halka hitap ettiler.
Demokrasi Meydanındaki Milli İrade ve Darbeye Hayır Nöbeti Başbakan Yardımcısı  Mehmet Şimşek, Gaziantep Milletvekillerinin gönderdikleri mesajların okunması ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin hitaplarıyla devam ediyor.
gaziantep
gaziantep-milli-irade

Gaziantepliler Milli İrade nöbetinde
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantepliler Milli İrade nöbetinde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin