Gaziantep’te 13 Avukat gözaltına alındı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 13 avukat gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis, sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 13 avukat gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinde arama da yapılan 13 avukat, sorgulanmak üzere Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Gaziantep Valiliği tarafından tarafından yapılan yazılı açıklamada;

“15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs suçlarından, ilimizde Cumhuriyet Başsasavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar devam etmektedir. 

Gaziantep'te 13 Avukat gözaltına alındı

Bu kapsamda, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Gaziantep Avukatlar yapılanmasına yönelik KOM Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda;

Gaziantep Barosu avukatlarından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi oldukları, örgütün faaliyetlerini yürüttükleri ve terör örgütü ile iltisaklı oldukları tespit edilenler ve avukatların il sorumlusu olan öğretmene yönelik 17.11.2016 tarihinde (bugün) ilimizde ve Konya ilinde operasyon düzenlenmiştir.

Yapılan operasyonda, öğretmen olan Gaziantep il sorumlusu ve 9 avukatla birlikte toplam 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmışlardır.

 Avukatların Gaziantep il sorumlusu babasının Gaziantep’teki ikametinde evin çatısında saklanmış vaziyette yakalanmıştır” denildi.

 Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve devam eden soruşturmalar arama yakalama ve gözaltı işlemleri devam etiği öğrenildi.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’te 13 Avukat gözaltına alındı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin