GAZİANTEP’TE GÖZALTINA ALINAN POLİSLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP'TE GÖZALTINA ALINAN POLİSLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİGaziantep merkezli 12 ilde “yasa dışı dinleme” iddialarına ilişkin operasyonda gözaltına alınan aralarında Şube Müdürü, Amir, Başkomiser ve Polislerinde bulunduğu 21 kişi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Sabah erken saatlerde Şehitkâmil Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 21 kişi, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, görevlendirilen savcılar tarafından sorgulanmaya başlandı.

Hatay’da görevliyken usulsüz dinleme soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen Ümit K’ya’nin polise teslim olacağı bilgisine ulaşıldı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının yasa dışı dinlemelere ilişkin sürdürdüğü soruşturma kapsamında Adıyaman, Kayseri, Afyonkarahisar, Batman, Bingöl, Hatay, Erzurum, Karabük, Kilis, Malatya, Tunceli ve Gaziantep’te düzenlenen operasyonda 20 kişi gözaltına alınmış, aranan 1 kişi de polise teslim olmuştu.

“YÜCE DİVANA DENK GELMESİ MANİDAR”

Yasa dışı dinleme iddiasıyla gözaltına alınan 21 polisin ifade verdiği adliye önünde toplanan istihbaratçı polislerin avukatları basın açıklaması yaptı. Polise yönelik operasyonların Yüce Divan oylamasına denk gelmesinin manidar olduğunu belirten Avukat Ömer Faruk Tosun, yolsuzlukların üzerine gidileceği yerde örtmeye yönelik algı operasyonlarının yapıldığını ve dosyada gizlilik kararı olduğundan savunma haklarının kısıtlı bırakıldığını belirtti.

Avukat Adem Şanlı ise müvekkilleri olan polislerin sadece görevlerini yaptıklarını, bu durumun dosyadaki belgelerle de açık olduğunu savunarak, “Müvekkillerimiz mahkeme kararıyla yapılaması gereken neyse bunu yapmışlar yerine getirmişler. Zaten bir suç varsa yapılan dinlemeler adli birimlere intikal ettirmişler. Yoksa yine yasanın kendilerine vermiş olduğu yasa kapsamında imha etmişlerdir” diye konuştu.

Avukatlar ile polis memurlarının yakınlarının adliye önünde bekleyişi devam ediyor.

“GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TESLİM OLUYORUM”

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim olan istihbarat Şube eski müdürü Yaşar Eren teslim olmadan önce Emniyet Müdürlüğü yakınında gözaltına alınan polislere destek vermek için toplanan kalabalığın yanına giderek,” bugün burada hakimlerin vermiş olduğu kararları uyguladığım için gözaltına alınıyorum” dedi

Gaziantep’te 13 yıl boyunca istihbarat şubede görev yaptığını ve geçen yıl bu görevinden alındığını anlatan Eren, “Kimsenin burnunun kanamaması, gençlerimizin uyuşturucuyla zehirlenmemesi, kem gözlü insanların memleketimiz ve bayrağımız üzerindeki kötü niyetlerini bertaraf etmek için mücadele ettik. Haksız ve hukuksuz hiçbir işim olmadı. Hiçbir işimde zerre kadar yanlış yaptığım tespit edilemez. Çünkü bütün işlerimi hukuku esas alarak yaptım. Hukuksuz ve hakim kararı olmadan hiçbir iş yapmadığım için gönül rahatlığıyla kendi kendime teslim oluyorum. Ama şunu özellikle vurgulamak istiyorum; bugün burada hakimlerin vermiş olduğu kararları uyguladığım için gözaltına alınıyorum. Sadece hakimlerimizin verdiği kararları yerine getirdiğim için gözaltına alınıyorum” dedi

Eren, açıklamasının ardından alkışlar eşliğinde Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’TE GÖZALTINA ALINAN POLİSLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin