Gaziantep’te İlkokul ve Ortaokul okullaşma oranları Türkiye ortalamasından yüksek iken, Ortaöğretim oranı Türkiye ortalamasının altında

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Bölge illeri de değerlendirildi. Yapılan açıklamada Gaziantep, Adıyaman ve Kilis ili ortaokul okullaşma oranının Türkiye ortalamasının altında kaldığı bildirildi.

Gaziantep’in ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim net okullaşma oranı sırasıyla %93,5, %94 ve %78,3 olarak gerçekleşti. Gaziantep’te ilkokul ve ortaokul okullaşma oranları Türkiye ortalamasından yüksek iken ortaöğretim oranı Türkiye ortalamasının altında kaldı.

Adıyaman’ın ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim net okullaşma oranı sırasıyla %91,7, %93,9 ve %82,9 olarak gerçekleşti. Adıyaman’da ortaokul okullaşma oranları Türkiye ortalamasından üstünde iken, ilkokul, ortaöğretim oranı altında gerçekleşti.

Kilis’in ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim net okullaşma oranı sırasıyla %91,1, %91,1 ve %77,7 olarak gerçekleşti. Kilis’te ilkokul, ortaokul ve ortaöğretimde ülke ortalamasının altında gerçekleşti.

Eğitim hizmetlerinde en fazla sorun eğitim masraflarında görüldü

Yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarına göre; 2019 yılında eğitim hizmetleriyle ilgili yaşanan en büyük sorun eğitim masrafları konusunda oldu. Eğitim masraflarında sorun gören bireylerin oranı, devlet okulları için %45,0 olurken özel okullar için %58,9 oldu.

Eğitim hizmetleriyle ilgili 2019 yılında en az görülen sorun, devlet okullarında %9,2 ile okula kayıt işlemlerinde yaşanırken özel okullarda ise %2,2 ile okul ve çevresi güvenlik hizmetlerinde yaşandı.

Eğitim hizmetlerinden memnuniyet düştü

Yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarına göre; bireylerin eğitim hizmetlerinden memnuniyet oranı, 2018 yılında %56,7 iken 2019 yılında %54,8 oldu.Hanehalkında yükseköğretim kurumları sınavına ve liseye geçiş sistemi dahilinde yapılan merkezi giriş sınavlarına hazırlık ya da derslere takviye amacıyla özel ders veya kurs alan çocuk bulunan hanelerin oranı, 2015 yılında %10,7 iken 2019 yılında %9,2 oldu. Çocuğunu kursa gönderen hanelerin %55,4’ü okuldaki eğitim yeterli olduğu halde sınavlara hazırlık amacıyla, %40,5’i ise okuldaki standart eğitim programının yetersiz kalması nedeniyle çocuklarını kursa gönderdiklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’te İlkokul ve Ortaokul okullaşma oranları Türkiye ortalamasından yüksek iken, Ortaöğretim oranı Türkiye ortalamasının altında

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin