Gaziantep’te “Otizm’de teknoloji yolu ile eğitim” anlatıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Tohum Otizm Vakfı işbirliğiyle “Otizmde Teknoloji Yolu İle Eğitim” konulu seminer düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Ömer Ersoy Kültür Merkezi’ndeki seminerde, otizm dostu kent olma yolunda eğitim seminerlerinin devam edeceğini söyledi.

Sürekli eğitimin otizmli bireylerin hayatının bir parçası olduğunu ifade eden Çelebi, otizmin önemine dikkat çekerek, bu tarz eğitimlerin önemli olduğunu kaydetti.

Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Koordinatörü Deniz Yılmaz da otizmde teknoloji yoluyla eğitimin önemini anlattı.

Gaziantep'te "Otizm'de teknoloji yolu ile eğitim" anlatıldı

Teknolojinin günlük yaşantımızda daha kolay ve organize kılmak için üretildiğini, sürekli gelişen ve yaygınlaşan elektironik aletlerin bugünün toplumuna çok büyük faydalar sağladığını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

“Günlük çizelgelerini oluşturmak, randevularını ayarlamak ve izlemek ve matematik ödevlerine verdikleri cevapların doğruluğunu kontrol etmek için çok çeşitli programlar kullanılıyor. Bazı programlar gençlere sosyal yeterlilikleri açısından önemli beceriler kazanmaları için destek oluyor. Fizikçisi Freeman Dyson’ın belirttiği gibi ‘ugyarlığın anası sanat ve bilimdir’ sözü ile de eğitimin insan yaşamı için ne kadar önemli olduğu vurgulanmış oluyor. Otizmli bireyler için de eğitimin önem arz etmesi yaşamlarının her döneminde eğitime bağımlı olmaları ve karşılaştıkları faaliyetlerde teknolojiyi kullanmalarıyla kolaylaştırıcılık sağlanmış oluyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’te “Otizm’de teknoloji yolu ile eğitim” anlatıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin