Gaziantep’te PKK/KCK yönelik operasyonlarda 17 kişi tutuklandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

gaziantep-pkk-kckGaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri PKK/KCK terör örgütlerine yönelik düzenlediği operasyonlarda 17 şüpheli tutuklandı. Operasyonlarda çok sayıda silah, yasa dışı yayın, örgütsel döküman ele geçirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün operasyona ilişkin yaptığı açıklamada;

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce 25.05.2016 tarihinde düzenlenen PKK/KCK Terör Örgütüne Yönelik Operasyon İl Emniyet Müdürlüğünce, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunan (20) şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirilmiştir.
İlimizde bulunan kamu kurum  ve kuruluşları ile bazı özel kurum ve kuruluşlarda görev yapan memur, öğretmen, üniversite öğrencileri ve Demokratik Bölgeler Partisi sözde İl Eşbaşkan Vekilinin de aralarında olduğu, PKK/KCK terör örgütü Demokratik Halk Devrimi-Demokratik Özerklik Stratejisi’ne uygun olarak; “ÖZ YÖNETİM” ve “ÖZ SAVUNMA” adı altında yapılan silahlı, bombalı, barikatlı eylemlere destek veren terör örgütü mensubu/terör örgütüne müzahir şahısların deşifre edilerek faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmalar yapılmıştır.

PKK/KCK terör örgütünün üst yönetiminin talimatları doğrultusunda aleni olarak sosyal paylaşım siteleri üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapan,  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, Kamu Kurumlarına, güvenlik güçlerine hakaret eden, asılsız suçlamalarda bulunan ve güvenlik güçlerini hedef gösteren şahıslar yakalanmıştır.
Yapılan operasyon kapsamında (17) şüpheli adli makamlarca tutuklanmıştır.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda (2) adet ruhsatsız av tüfeği, (44) adet av tüfeği fişeği, (1) adet bilye atar tabanca, (25) adet kurusıkı tabanca fişeği ve çok sayıda PKK/KCK terör örgütü içerikli kitap, dergi, fotoğraf, bez parçaları örgütsel dokümanlar ile laptop bilgisayar, harici harddisk, flash bellek, hafıza kartı, cep telefonu, sim kart vb. dijital veri depolayıcıları elde edilerek el konulmuştur” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep’te PKK/KCK yönelik operasyonlarda 17 kişi tutuklandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin