GAZİANTEP’TE SEL FELAKETİ!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GAZİANTEP'TE SEL FELAKETİ!Gaziantep’te dün aniden bastıran sağanak yağış sele neden oldu.

Sel 1 kişinin ölümüne neden olurken ciddi anlamda maddi hasara yol açtı.

Şiddetli yağışla birlikte cadde ve yollar sular altında kaldı, çok sayıda ev ve dükkânı su bastı, Alleben deresi taştı.  Sağanak yağışa aniden yakalanan vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı.

Belediyelerin alt yapı çalışmaları yetersiz kalınca Gaziantep sular altında kaldı.  52 yaşındaki Fatma Karabıçk sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi. Belediyelerin her fırsatta alt yapı yapıyoruz söylemleri boşa çıktığı gibi GASKİ’nin Gaziantep’in alt yapısını çözemediği de sel felaketi ile gözler önüne serildi.

Meteorolojik verilerde böyle bir yağış beklentisinin olmadığını yazılı açıklama ile belirten Büyükşehir Belediyesi yağmur ve dolu sularının kanal hatlarının kapasitesi üzerinde olduğunun altını çizdi.

BİR SÜRÜCÜ SON ANDA KURTULDU

40 dakika süren şiddetli yağmur Gaziantep’te yaşamı felç etti. Rögarların taşması sonucu lağım suları sel sularına karıştı ve yüzlerce fare sel sularıyla birlikte öldü. Suların yükselmesi ile alt geçitlerde mahsur kalanlar çareyi aracının üzerine çıkmakta buldu. Yol kenarında park halinde ki bazı araçlar Sel suları ile birlikte harekete geçti. Sel sularının sürüklediği aracını kurtarmak isteyen bir sürücü de sel suları ile birlikte uzun süre sürüklendi. Son anda kendi çabalarıyla kurtulmayı başardı.

Aniden bastıran ve tüm kenti etkisi altına alan yağmurda Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi acil servisini de su bastı. Acil servise dolan su itfaiye ekipleri ve hastane görevlileri tarafından tahliye edildi.

Gaziantep’i ani yakalayan sağanak yağış büyükşehir belediyesine de zor anlar yalattı.  Gaziantep Büyükşehir Belediye ekipleri de gece boyunca çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Hasar tespit çalışmalarının başladığı kentte vatandaşlar zaman zaman öfkelerine sahip olamadı.

GAZİLER CADDESİ ALT YAPI ÇALIŞMALARINA MİLYARLARCA LİRA HARCANDI

Gaziler Caddesini basan sel suları işyeri sahiplerine zor anlar yaşattı. İş yerlerini su basan esnaf sinirlerine hâkim olamadı ve isyan etti. Geçtiğimiz yıl alt yapı çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 6 ay boyunca çalışmalar yüzünden Gaziler Caddesi esnafını maddi zarar uğratmıştı. Ancak esnaf alt yapı çalışması yapıldığı için kaderine razı oldu ve çalışmaların bitmesini bekledi. Dün aniden bastıran sağanak yağış ile işyerlerini su basan esnaf  “yeter artık” diyerek isyan etti. Balıklı Parkında kesilen ağaçların yerine dikilen yelken de işe yaramadı. Balıklı Parkı ve civarı da sel sularından nasibini aldı. Denizi olmayan kentte deniz de geldi ve adeta “ hayaldi gerçek oldu” dedirtti. Özellikle Balıklı Parkına ciddi paralar harcanarak yapılan yatırımın boşa çıkması vatandaşları üzdü.

GAZİANTEP'TE SEL FELAKETİ!BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI!

Meteorolojik verilerde böyle bir yağış beklentisinin olmadığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bugün saat 16.00 – 17.00 sularında Gaziantep’e düşen ani yağış ve dolu etkisi ile yağmur suyu ve kanal hatlarımızın kapasitesinin üzerinde dolulukta bir akış meydana gelmiştir. Meteorolojik verilerde böyle bir yağış beklentisine yer verilmemiştir. Ekiplerimiz yağış öncesi müdahalelere başlamış olup, trafik akışını engelleyen kapalı yolumuz kalmamıştır. Alo 185 hattımıza gelen ihbarlar için gerekli müdahaleler yapılmaya devam etmekte olup, tüm müracaatlara program dahilinde çözümlenmektedir.’  Selin ardından yaklaşık 400 personelin görev yaptığı belirtilen Büyükşehir Belediyesi açıklamasında şunlar kaydedildi: ‘Su baskınına uğrayan mesken ve işyerlerine müdahalelere başlanmış olup, Gaziantep Büyükşehir Belediye İtfaiyesi de vatandaşlarımıza yardım için üzerine düşeni yapmaktadır. 400’e yakın Büyükşehir Belediyesi çalışanı Gaziantep sathında yaşanacak olumsuzluklara müdahale etmektedirler.”

YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ!

Belediyeler alt yapı çalışmalarını yeniden gözden geçirmeli ve ALLEBEN deresi üzerinin bazı bölgelerde kapatılması konusunda harekete geçmelidir.  Sağanak yağışın sele dönüşmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesi, alt yapı dışında dere yataklarının yönünün değiştirilmesi veya dere yataklarının doldurulup imara açılmasıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GAZİANTEP’TE SEL FELAKETİ!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin