GEFEDER’DEN ANLAMLI KUTLAMA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GEFEDER’DEN ANLAMLI KUTLAMAGaziantep Egeliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GEFDER) üyeleri kendisi de Balıkesirli olan engelli Yüksel Samut adına Bellapais’te düzenlenen kahvaltıda buluştu.
Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen kahvaltıya GEFEDER yönetim kurulu üyeleri katıldı. GEFEDER Başkanı Mezine Sırakaya kadınlar gününde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sırakaya, “Kadınlar Gününü kutlamak için geçerli nedenlerimiz yok ancak kutlamamak için nedenimiz çok” diyerek Türkiye’de kadının yerinin % 10 bile olmadığını söyledi.

Sırakaya, “Bu anlamlı günde engelli ablamız Yüksel Samut’la bir araya gelmek bizleri sevindirdi. O yıllar önce Gaziantep’e gelin gelmiş ve buraya yerleşmiş. Geçirdiği trafik kazası nedeniyle sandalyeye mahkûm olmuş. Kadın olmanın zorluklarını geçirdiği hayat tecrübesi ile bizden çok daha iyi biliyor. Onca yükü sırtında taşıyan ancak hiçbir zaman hayattan umudunu kesmeyen ablamıza çok teşekkür ediyoruz. Kimsesi olmayabilir ancak biz onun evlatlarıyız ne zaman bize ihtiyacı olursa yanında olacağımızı bilmesini istiyorum. Türkiye’de % 50 kadın yaşamasına rağmen toplum içerisinde aktif rol oynayan kadınlarımızın sayısı ve kadına verdiğimiz değer maalesef çok düşük. Kadın cinayetleri ve kadına şiddet her geçen gün artmakta! Bu sorunun temel nedenleri araştırılmalı öncelikle toplumun kalıplaşmış yanlış değerlerden kurtulması gerekmektedir. Kadına karşı suç işleyen erkeklerimizin iyi analiz edilmesi ve sorunun kaynağının keşfedilmesi bu noktada çok önemlidir. Kadına şiddetin olmadığı ve toplumda hak ettikleri değeri görmeleri dileğimle Kadınlar Gününüz kutlu olsun!” dedi.

GEFEDER’DEN ANLAMLI KUTLAMAHemşerileri ile kahvaltıda buluşan engelli Yüksel Samut’un kendisi adına verilen kahvaltıdan duyduğu memnuniyet gözlerinden okunuyordu. Hayat dolu bakışlarıyla etrafa gülücükler saçan Samut, Egeliler Derneği üyelerine düzenlenen kahvaltı için teşekkür etti. Samut duygularını şöyle ifade etti; “Yıllar önce Gaziantep’e geldi. Yaklaşık 33 yıl oldu. Balıkesirliyim ancak Gaziantep’ten ayrılamıyorum çünkü burası artık benim her şeyim oldu, sevdiğim bütün dostlarım, hatıralarım bu şehirde! Gaziantep Egeliler Derneği kurulduğunda çok sevindim. Hemen bende üye olmak istedim. Hemşerilerimi görmek onlarla memleket havası teneffüs etmek bir başka güzel! Ben herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yalnız yaşıyorum evimden çıkamıyorum. Bugün bu güzellikleri bana yaşatanlardan Allah razı olsun…Tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü kutlu olsun.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GEFEDER’DEN ANLAMLI KUTLAMA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin