GENÇ DİŞ HEKİMLERİ ÖNLÜK GİYDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GENÇ DİŞ HEKİMLERİ ÖNLÜK GİYDİGaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme Töreni” nde 150 öğrenci beyaz önlük giymenin heyecanını yaşadı.

GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisiyle başlayan tören Diş Hekimliği Fakültesini tanıtan kısa film gösterisiyle devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, öğrencilere sadece iyi bir diş hekimi değil, okuyan üst düzeyde bir fakülteyi bitiren insanlar olarak birer entelektüel olmalarını, ülkenin geleceğine, yeni yeni anlayışlarına ve vizyonlarına bir şeyler ilave etmenin de kaygısını duyacak beyin sancısına sahip olmaları gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Coşkun öğrencilere seslenerek, “Biz sizleri sadece iyi bir diş hekimi olarak değil, iyi insan, ülkesine faydalı olabilecek, sorgulayan, düşünen ve bilimin ışığında yeni yeni şeyler ortaya koyan, geçmişten aldığı medeniyet değerlerini geleceğe taşımanın kaygısını duyan, ülkemizi dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alması konusunda canhıraş bir çaba gösteren, bu anlamda hem mesleki hem de entelektüel bir duruş sergileyen insanlar olarak görmek istiyoruz” diye konuştu.

GENÇ DİŞ HEKİMLERİ ÖNLÜK GİYDİ

PROF. DR. COŞKUN, “EMPATİ YAPIN”

Öğrencilerin iyi birer diş hekimi olacağınızdan hiç şüphesi olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Coşkun, “Malzemeniz direkt insan. Malzemesi direkt insan olan böyle mesleklerde insani dokunuşların, insani iletişimin ve insana davranışın son derece önemli olduğunu hiç unutmayın. Empati yapın. Karşınızdaki hasta ister kırsal kesimden gelsin ister sosyo dinamik olarak daha iyi bir düzeyde olsun. Mutlaka empati yaparak değerlendirin” diyerek, öğrencilere hiçbir insanı hor görmeyen bir tutum ve davranış içerisinde olmaları gerektiğini söyledi.

Diş Hekimliği mesleğinin insana ve insan sağlığına hizmet olduğunu belirten GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Güngörmüş, “İnsan, en kutsal varlık, insanın en hayırlısı ise insanlara yararlı olandır. Önlükleri giyeceğiniz şu andan itibaren bu şuur ve bilinçte olacağınıza, bu onurlu görevi bir ömür boyu layıkıyla yapacağınıza inancım tamdır” diye konuştu.

Amaçlarının öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek, beklentilerinin ise ailelerine, üniversiteye ve ülkeye hayırlı birer evlat olmalarını söyleyen Prof. Dr. Güngörmüş, “Çalışmalarınız bu günü kurtarmak için değil, yarınları kapsayacak şekilde olmalı. Amacınız bir fakülte bitirmek değil, onurlu bir hekim olmaktır. Bütün insanlığa hizmet ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceği olmalıdır” şeklinde konuştu.

2013 Dünya Diş Hekimleri Toplantısı’nda çok önemli bir karar aldıklarını belirten Gaziantep – Kilis Diş Hekimleri Odası Başkanı Diş Hekimi Hasan Karabay, Ağız ve Diş Sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunu, Diş Hekimleri Birliği olarak Türkiye’de kabul edildiğini söyledi. Karabay, “Bu karar, özellikle genç nesile yol gösterecektir. Gelecekte sancağımızı, bayrağımızı taşıyabilecek gücü, kuvveti inşallah bulurlar. Toplumumuzun güzide bir tabakasısınız, yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.

BİLGE ORDUSUNUN ELLERİNDEYİZ

Hekim önlüğü giyme coşkusunu taşıdığını ifade eden GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Merve Bahçeci, “Fakültemizin her kademesiyle organik bağlar oluşturuyoruz.  Klinikte büyüklerimizi izlerken bir yandan daha çok öğrenmek, bir yandan hastayla baş başa kalıp sorunlarına yanıt verebilme telaşı içerisindeyiz” diyerek, hekim olma yolunda mesleki donanımlarını iyi bir düzeye ulaştıracak bir bilge ordusunun ellerinde olduklarını ifade etti.

Beyaz önlük giyme törenine; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Avni Gökalp, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Güngörmüş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, Şahinbey Araştırma Ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç, GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, Gaziantep – Kilis Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Karabay, akademik, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GENÇ DİŞ HEKİMLERİ ÖNLÜK GİYDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin