GİBTÜ ne zaman şaha kalkacak!
Gaziantep’te Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı nedeniyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Zirve Üniversitesi yerine açılan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin, adı var ama kendisi yok.
FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında KHK ile kapatılan Zirve Üniversitesi yerine Gaziantep’te ikinci Devlet Üniversitesi olarak 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 18 Mayıs 2018 tarihinde kurulan ve 17 Ocak 2019 tarihinde Rektör ataması yapılarak eğitim – öğretim faaliyetlerine başlayan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kendisinin ve rektörünün nerede olduğu merak ediliyor.
Çok büyük bir kampüs alanına ve imkana sahip yerleşkenin pasif halde bulunması bulunduğu bölgeye ve Gaziantep’e ekonomik anlamda herhangi bir getirisinin olmaması, rektör olarak atanan Prof. Dr. M. Nihat Hatipoğlu’nun üniversiteye çok fazla uğramaması kafalarda soru işareti yaratıyor.
2022 yılı performans programını yayımlayan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin 2022 yılı Ekonomik Sınıflandırma Düzeyinde Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Performans Programı Maliyeti 47.399.000,00 TL, yani eski parayla 47 trilyon civarında.
2018 yılında kurulan GİBTÜ yeni bir üniversite olmasına rağmen beklenen kaliteyi şehre yansıtamadı.
Türkiye’nin sevilen isimlerinden Prof. Dr. M. Nihat Hatipoğlu’nun rektör olarak atanmasını büyük bir sevinçle karşılayan Gaziantepliler, şimdilerde rektör nerede diye merak ediyor.
Umudumuz Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini alması. Gaziantep’e daha çok katkı sunması ve varlığını hissettirmesi. İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi 382.454 metrekare alanıyla daha çok öğrenciye eğitim yuvası olması sosyal Medya hesaplarında rektörün katıldığı programlar ve ziyaretlerden çok öğrencilerin etkinlik ve projelerinin yer alması bekleniyor.
2018 yılında kurulan üniversitenin YÖK’te kayıtlı verilerine göre 9 lisans, 7 önlisans, 4 yüksek lisans programı yer almakta olup 610 lisans, 155 ön lisans, 31 yüksek lisans öğrencisi bulunuyor.
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörü Nihat Hatipoğlu’nun daha önce yapılan haberlere ilişkin açıldığı günden bu yana adından kaynaklanan hazımsızlık sebebiyle özellikle bir kısım medya tarafından sürekli olarak yıpratılmaya çalışıldığına değinmişti. Sayın rektörümüz bizim yıpratma gibi bir gayemiz yok. Nihat Hatipoğlu büyük bir isim ve bizde üniversitenin şehirde varlığının daha çok hissedilmesini ve daha çok aktif olmasını bekleyenlerin sözcüsü olmaya çalışıyoruz.