Gökdağ, “Belediye çalışanlarına baskı ve mobing uygulanıyor”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmete Gökdağ, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında belediye çalışanlarına baskı uygulandığını söyledi.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İki milyona yaklaşan nüfusu, ekonomisi, tarihi ve ünü ülke sınırlarını aşmış zengin mutfağı ile Büyükşehir statüsündeki Gaziantep’in Türkiye’nin 8. büyük ili olduğunu söyleyen Gökdağ, “Türkiye İstatistik Kurumunun geçen ay açıkladığı 2015 yılına ilişkin İllerde Yaşam Endeksi’ne göre Gaziantep genel yaşam endeksinde 60. Sırada yer almasının Gaziantep’e yakışmadığını, Gaziantep’in yaşamaz bir hale getirildiğini ve Gaziantep’in bu durumda olmasında şehri 14 yıldır yöneten AKP kadrolarının payının büyük olduğunu” söyledi.

“BELEDİYE ÇALIŞANLARINA MOBİNG UYGULANIYOR”

Gökdağ, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol ve Gaziantep Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Ebubekir Hançerkıran ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde görevli memurlara belediye yönetiminin uyguladığı baskı ve sürgünleri dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi, norm kadro gereği 3260 memur ile belediye hizmetlerini vermesi gerekirken 995 memurdan bu hizmeti beklediğini belirten Gökdağ,” Personel azlığına rağmen belediye yönetiminin belediyede görevli memurları, emekliye zorlama, çevre ilçelere sürgün etme ve görev alanı dışında işlerde çalışmaya zorlayarak psikolojik baskı ve mobing uyguladığını, 15 Ocak 2016 tarihinden itibariyle 40 civarında memurun 110 km ile 30 km arasında değişen ilçelere servis dahi verilmeden günlük işlere gönderildiğini ayrıca bu gönderilen personelden 7 bayan personelin ise 30 km uzaklıkta Oğuzeli ilçe mezarlığında görevlendirerek 10 metrekarelik odada sabah 8: 00 den akşam 17: 00 ye kadar atıl bir vaziyette bekletildiklerini söyledi”. Gökdağ, şöyle devam etti, ayrıca yetişmiş uzman 60 itfaiye memurunun uzak ilçelere gönderildiğini, yerlerine tecrübesiz şirket çalışanlarının görevlendirildiğini, Sanayi kenti olan Gaziantep için bunun ağır bir risk oluşturacağını kaydeden Gökdağ, “buradan yetkilileri uyarmak istiyorum. İstenmeyen bir olayla karşılaşıldığında deneyimli itfaiye memurlarının merkezden uzaklaştırılmalarının sorumluluğu ağır olur” dedi.

“MEMURLAR EMEKLİYE ZORLANIYOR”

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununun 40. Maddesinde emeklilik şartları açıkça yazdığını belirten Gökdağ, “Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi yöneticilerinin bu keyfi uygulamalarını kınıyoruz. İnsanları emekliye zorlamanın ne bir kamu yararı, ne hizmet gerekliliği açısından nede hukuken bir izahı yoktur” dedi.

Belediye yönetimi bu geçici görevlendirmeleri savunarak ihtiyaç üzerine olduğunu söylemesine karşın göreve gönderilen memurlar gittikleri yerde hiçbir görev verilmeden bekletildiklerini anlatan Gökdağ, ”Bu durum memur arkadaşlarımızın çalışma motivasyonlarına, psikolojilerine ve aile yaşantılarına zarar vermektedir. Buradan Sayın Fatma Şahin’e sesleniyoruz, bu uygulamalara bir an önce son verilsin,  insanları mağdur etmenin, aile düzenlerini bozmanın kimseye bir faydası olmayacak aksine çalışma barışını bozacaktır. Bu arkadaşlarımıza yapılan mobingdir, baskıdır, şantajdır, tehdittir. Vazgeçin bundan” dedi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gökdağ, “Belediye çalışanlarına baskı ve mobing uygulanıyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin