GÖKHAN CAN VERDİ, SEMA YAŞAMA DÖNDÜ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÖKHAN CAN VERDİ, SEMA YAŞAMA DÖNDÜGaziantep’te karaciğer yetmezliği nedeniyle ölümü bekleyen 10 yaşındaki Sema Karayılan, kendisini yaşama döndürecek organın müjdesini, 4 aylık kardeşinin sarılık tedavisi için gittiği Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Merkezi doktorlarından alınca sevinç gözyaşlarına boğuldu.

Trafik kazasında yaşamını yitiren Gökhan Uğur’un karaciğeriyle hayat bulan Sema Karayılan, “Allah Gökhan kardeşimi cennetine koysun. Ameliyatımı yapan doktorlarımdan da çok razı olsun. Gökhan ve Süleyman benim uğurum oldu” dedi.

Nizip İlçesi’nde oto lastik tamirciliği yapan 35 yaşındaki Halil Karayılan ve eşi 26 yaşındaki Remziye Karayılan’ın 4 çocuğundan 10 yaşındaki Sema, karaciğer yetmezliği nedeniyle 3 yıl önce tedaviye alındı.  Doktorlar, Sema için karaciğer nakli önerirken uygun donör için gerekli kayıtlar da yapıldı. Geçtiğimiz yıl, mide kanaması geçiren Sema’nın,  Türkiye Organ Bağışı ve Doku Bilgi Sistemi’ndeki kaydı ‘Acil’ kayıtlı olarak sıralamaya alındı. Ancak, aradan geçen bir yılı aşkın sürede gerekli karaciğer bulunamadı.

GÖKHAN VE SÜLEYMAN İLE GELEN MUCİZE HABER

GÖKHAN CAN VERDİ, SEMA YAŞAMA DÖNDÜ

Sema Karayılan sıkıntılı yaşamını sürdürürken, 4 ay önce dünyaya gelen ve Hepatit olan kardeşi Süleyman ile birlikte annesinin yanında tedavi için Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Minik Süleyman’ın tedavisiyle ilgili kayıtların yapıldığı sırada servisi arayan Sağlık Bakanlığı Türkiye Organ ve Doku Nakli Bilgi Sistemi yetkilileri, doktorlara Tokat’ta trafik kazasında yaşamını yitiren 7 yaşındaki Gökhan Uğur’un karaciğerinin naklinin kararlaştırıldığı Sema Karayılan ile irtibat olup olmadığını sordu. Doktorlar da, “Sema şuan karşımızda” yanıtını verince hemen operasyon hazırlıkları başladı. Bir yandan Sema Karayılan ameliyata hazırlanırken, diğer yandan da karaciğer Gaziantep’e getirdi.  Yıllardır acılı bir hayata mahkûm olan Sema Karayılan, trafik kazasında yaşamını yitiren ve ailesinin organlarını bağışladığı Gökhan Uğur ve o anda hastanede bulunmasına vesile olan 4 aylık kardeşi Süleyman’ın uğuruyla kendisini sağlığına kavuşturacak mucize adımı attı.

MUTLULUK GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Sema, Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Sacit Çoban ve ilgili uzman ekibin katıldığı bir operasyonla yeni karaciğerine kavuştu. Bu sayede yeni bir yaşama ‘Merhaba’ diyen Sema, duygularını sevinç gözyaşları arasında anlatırken, “Allah Gökhan’ı cennetine koysun. O’nun karaciğeri sayesinde ben sağlığıma kavuştum. Ailesine çok teşekkür ederim. Kardeşim Süleyman ise benim uğurum oldu” dedi. Anne Remziye Karayılan ise, oğlu Süleyman’ın sarılık tedavisi için geldiği hastanede kızını yaşama döndürecek organ müjdesi aldığını belirtip, “Doktorlar’ın ‘Sema şuanda burada, karşımızda’ telefon konuşmasıyla şaşırıp kaldım. Sonra baş döndürücü bir hızla kızım operasyona alındı. Operasyonu da Kadir Gecesi yapıldı. Sema Süleyman’ın çok sever. O nedenle oğlum, kızımın ameliyatı süresince hastanenin kapısının önünde yatıp kalktı. Moral olsun diye kızımın odasının yanında Süleyman’a oda açıldı. Kızım koridorda gezdirilen Süleyman ile moral bulup, kısa sürede sağlığına kavuştu. Doktorumuz Sacit Bey başta olmak üzere herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

BAŞARILI OPERASYONLARA İMZA ATTIK

Kurulduğu 2009’dan buyana 138 organ naklinin gerçekleştirildiği Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Merkezi’nin Gaziantep’in yanı sıra Türkiye’nin birçok ili ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinden gelen çok sayıda hastaya şifa merkezi olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nin her yönüyle mükemmel bir referans merkezi haline geldiğini belirterek şunları söyledi:  “Hizmetimiz, Ortadoğu başta olmak üzere uluslararası çapta bir hizmet noktasına erişti. Organ naklinde,  gastroenteroloji,  nefroloji,  anestezi,  röntgen birçok birimimizin disiplinli çalışmasıyla başarılı karaciğer, böbrek,  kalp, kemik iliği nakli nakilleri yapıyoruz. Şu anda Türkiye’ de organ nakli konusunda, en azından ölüm oranları noktasında en iyilerden biriyiz, belki de en iyiyiz. Türkiye’ ye Gaziantep gibi bir bölgede Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi çatısı altında organ nakli merkezini kazandırmış olan arkadaşlarımıza bu ekip çalışmasına yürekten teşekkür ediyorum. Sema yavrumuza da bayram hediyesi olarak gerçekleştirilen karaciğer naklinin sağlık, mutluluk getirmesini diliyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GÖKHAN CAN VERDİ, SEMA YAŞAMA DÖNDÜ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin