GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla, görümceden alınan börek, yengeye nakledildi.

Nizip’te yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Güler Polat (30), 6 yıl önce apandisit ameliyatı sonrası kontrol için gittiği hastanede yapılan tetkiklerde böbrek hastası olduğunu öğrendiğini söyledi.

Bu haber karşısında çok üzüldüğünü ve 3 yıldan beri de diyaliz tedavisi gördüğünü belirten Güler Polat, “Bu dönem çok zor geçti. Çok fazla ağrım oluyordu. Yüksek tansiyon şikayetim vardı. Diyalizden kalan zamanı da acilde geçiriyordum. Çocuklarımla ve eşimle ilgilenemiyordum” diyerek, sıkıntılarını dile getirdi.

Ağabeyi ve ablasının böbreğini vermek istediğini ancak dokular uymayınca nakil işleminin gerçekleşemediğini anlatan Güler Polat, “Diyalize girmeye başlayınca kadavra için Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne başvuru yaptım ancak uygun kadavra çıkmadı. Durumuma çok üzülen eşimin kardeşi (görümcem) Nurgül Polat, çektiğim sıkıntılara dayanamayarak böbreğimi vermek istedi” dedi.

Görümcesinin teklifi üzerine çok duygulandığını ve çok mutlu olduğunu belirten Güler Polat, “Gerekli tetkikler sonucunda dokular uyunca hemen hastaneye yattık ve nakil işlemimiz çok kısa bir sürede gerçekleşti. Şuan ikimizde sağlıklıyız” diye konuştu.

GÖRÜMCEYE TEŞEKKÜR
Görümcesi sayesinde sağlığına yeniden kavuşmanın sevincini yaşayan Güler Polat, şöyle devam etti:

“Görümcem bu kadar duyarlı olup bağışta bulunmasaydı halen diyalize giriyor olurdum, Allah ondan razı olsun. Organ bağışı konusunda herkesi daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Nakil olmayı bekleyen çok fazla diyaliz hastası var. Bir hayat kurtarmak, sağlığına kavuşturmak çok güzel bir davranış. Lütfen herkes organ bağışında bulunsun.”

GÖRÜMCENİN MUTLULUĞU
Yengesine böbreğini bağışlayan Nurgül Polat (32) ise yengesinin diyaliz sonrası yaşadığı sıkıntıları görmeye daha fazla dayanamadığına vurgu yaparak, “Elimden gelebilecek tek şey böbreğimi bağışlamaktı, ben de öyle yaptım” ifadelerini kullandı.

“Böbreğimi bağışlamak istediğimi söyledim ve bunun için de nakillerdeki başarılarıyla adını duyduğumuz ve yengemin kadavra nakli için kaydının da olduğu Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne geldik” diyen Nurgül Polat, duygularını şöyle paylaştı:

“Başarılı nakil işlemi ardından ikimiz de gayet sağlıklıyız. En büyük mutluluğumuz ise yengemin artık diyalize girmemesidir. Ne mutlu bir canı kurtarmak ve tekrar hayata, eski sağlığına kavuşturmak. Herkes bir canı yeniden hayata bağlayabilir. Bunun için organ bağışı konusunda daha duyarlı olmamız gerekiyor. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nden çok memnun kaldık. Başta Prof. Dr. M. Fatih Yüzbaşıoğlu olmak üzere hemşirelere ve bütün hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim.”

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. M. Fatih Yüzbaşıoğlu da aile bağlarının güçlü olmasının çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Gelinlerini sahiplenen bu ailede görümcenin büyük bir fedakarlık örneği sergileyerek, böbreğini bağışladığını anımsatan Prof. Dr. Yüzbaşıoğlu, başarılı operasyonla görümce gelin dayanışmasına katkı sağladıkları için mutlu olduklarının altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin