GTO’DAN BİR OKUL DAHA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GTO’DAN BİR OKUL DAHAGaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından 1 yıl gibi kısa bir sürede yaptırılan GTO Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Bakanı Fatma Şahin’in de katıldığı törenle Milli Eğitimin hizmetine sunuldu.

Şehitkâmil İlçesi Atatürk Mahallesi Hatice Güllü Caddesi’nde yaptırılan 32 derslikli lisenin açılışı nedeniyle düzenlenen törene ASP Bakanı Fatma Şahin’in yanı sıra Vali Erdal Ata, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Meclis Başkanı Zeki Yağcı, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli Merkez İlçe Belediye Başkanları, siyasiler, sanayici işadamları ile öğrenciler katıldı. Açılış töreninde konuşan ASP Bakanı Fatma Şahin, ”Kalkınmanın özü bireydir, insandır. Eğer bugün 2023 diyorsak, eğer bugün 2071 diyorsak bu insansız olmaz” dedi.

Rekabetin öne çıktığı, yatırımın ve ticaretin güçlendiği, rekabetin yönetilmesi için de insanın öne çıktığı yeni bir dünya düzeninde bulunduğumuzu belirterek, ”Zamanın ruhunu yakalamak, değişimi yönetmek zorundayız” diyen Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Nasıl bir dünya düzenine gidiyor ve bu dünya düzeninde ülkemizi nereye odaklayacağız. İstikametimizi nereye koyacağız, yolumuzu nasıl belirleyeceğiz diye baktığımız zaman rekabetin öne çıktığı, kabiliyetin öne çıktığı, inovasyonun öne çıktığı, yatırımın, kalkınmanın, ticaretin güçlendiği ve rekabetin yönetilmesi için de insanın öne çıktığı yeni bir dünya düzenindeyiz. Kalkınmanın özü bireydir, insandır. Eğer bugün 2023 diyorsak, eğer bugün 2071 diyorsak bu insansız olmaz.”

İnsanı yetiştirmek ve bu cevherden millete faydalı evlatlar yetiştirmenin en büyük görevleri olduğunu kaydeden Şahin, ”İşte o yüzden eğitim olmazsa olmazımız. Cehaletle savaş en büyük savaşımız. Artık bilgi ve teknoloji çağında topla tüfekle savaş bitti, bilgi ve teknolojiyle ve bu çocukları geleceğe hazırlamakla hedefleri yakalayacağız” diye konuştu.

GTO’DAN BİR OKUL DAHA

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Bakan Şahin, şu tavsiyelerde bulundu: ”Sevgili öğrenciler; bizim en büyük zenginliğimizsiniz, bizim her şeyimizsiniz. Bizim sizden başka gücümüz yok. Sizlerin görevi adam gibi yetişmek ve elinize çantayı alıp tüm dünyayı dolaşmaktır. Ama bir şey daha istiyoruz; iyi bir mühendis olabilirsiniz, iyi bir doktor olabilirsiniz ama önce iyi bir insan olacaksınız. Bu ülkeye katma değer katacaksınız, milli ve manevi değerlerle yoğrulacaksınız. İşte o yüzden bu okullar çok önemli.”

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ise eğitim için atılan her adımın geleceğe yapılan en doğru yatırım olduğuna inandığını söyledi. Gaziantep Valiliği’nin başlattığı ”Bir Okul, Bin Hayat Kampanyası” kapsamında yaptırılan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ile eğitim hizmetine ikinci bir okul daha sunmanın mutluluğu içinde olduklarını kaydeden Aslan, şunları kaydetti: ”Sürdürülebilir ekonomik kalkınma için ihtiyacımız olan temel faktörlerin başında eğitimli iş gücü gelmektedir. İş dünyasının talepleri ile iş gücünün niteliklerini buluşturabilen sektörler başarıyı yakalayabilecek ve kalkınmanın ivmesi ancak bu şekilde artacaktır. Yaptırdığımız okulumuzun da Gaziantep iş dünyasının kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması noktasında önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz.” Aslan, bir yıl gibi sürede yapımı tamamlanan ve yaklaşık 4,5 milyon TL’ye mal olan 32 derslikli okulda halihazırda muhasebe, finansman, bilişim teknolojileri ana dalları ve alt bölümleri bulunduğunu belirtti.

Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de bir ticaret ve sanayi şehri olan Gaziantep’in bir eğitim şehri olmasını temenni ettiklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan’a eğitime katkılarından dolayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Erdal Ata tarafından plaket verildi.

Program açılış kurdelesinin kesilmesi ve okulun gezilmesiyle devam etti. Sınıfları gezen Bakan Şahin, öğrencilerden başarı sözü aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GTO’DAN BİR OKUL DAHA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin