GTO Gıda Sektörünü Amerika’ya Taşıdı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GTO Gıda Sektörünü Amerika’ya Taşıdı Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Gaziantep gıda sektörü temsilcileri için Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) iş gezisi düzenledi.

GTO tarafından 28 Haziran-4 Temmuz 2014 tarihlerinde ABD’nin New York kentinde düzenlenen “Summer Fancy Food Show Gıda Fuarına” KOSGEB destekli bir iş gezisi düzenlendi. Geziye katılan gıda sektörü temsilcileri ABD pazarı ve sektörün gelecek trendlerine yönelik incelemelerde bulunurken ürünlerini de ABD pazarında tanıtma fırsatı yakaladı.

Summer Fancy Food Show Gıda Fuarına düzenlenen gezi ile ilgili yazılı bir açıklamada bulunan GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, programa gıda ve gıda alt sektörlerinde faaliyet gösteren 35 firma temsilcisinin katıldığını belirtti.

Summer Fancy Food Show’un  Gıda sektörüne yönelik olarak Amerika kıtasında düzenlenen en önemli fuarlardan biri olduğunu kaydeden Göçer şu bilgileri verdi: “80 ülkeden 2400 firmanın ürünlerini sergilediği ve alıcılarla buluştuğu Summer Fancy Food Show’a Gaziantep’ten 35 firma temsilcisi ile katıldık. Firmalarımız fuar ziyaretinde 3 gün boyunca katılımcı firmalarla ikili görüşmelerde bulunma ve ürünlerini tanıtma fırsatı yakaladı. Fuar, dünyanın en büyük ithalatçı ülkesi olan ABD pazarına açılmak isteyen firmalarımız için büyük bir fırsat oldu. Üstelik pazarda Gaziantepli firmalar tarafından üretilen gıda ürünlerine büyük bir talep olduğunu gözlemledik. Bunun yanı sıra fuar firmalarımıza sektördeki son gelişmeleri, tüketicilerin değişen tercihlerini ve kendi alanlarında faaliyet gösteren yabancı firmaların son durumlarını yerinde görme ve inceleme fırsatını verdi.”

İş gezisi programı kapsamında fuar ziyareti ve firmalarla yapılan ikili görüşmeler yanı sıra firmaların New York’da faaliyet gösteren Business Council For International Understanding kurumunu da ziyaret ettiklerini söyleyen Göçer şöyle devam etti.:

“Gaziantep heyetimiz 3M, PepsiCo, Boeing, Coca-Cola, FedEx, IBM, Pfizer gibi dünyanın önde gelen 150 firmasının üye olduğu Business Council For International Understanding kuruluşunu da ziyaret etme fırsatı buldu. Uluslararası ticaretin geliştirilmesi ve iş dünyasında diyaloğun arttırılmasını amaçlayan kuruluşun Başkanı Peter Tichansky ve Başkan Yardımcısı Meghan Hagberg ile bir araya gelen heyetimiz kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kurum yetkilileri, özellikle Gaziantep gibi gelişmiş sanayi ve ticaret altyapısına sahip bir şehirden gelen heyetimizi ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Gaziantep’in bulunduğu stratejik konumun ve komşu ülkelerle yaptığı dış ticaretin oldukça etkileyici olduğunun altını çizdi.”

Göçer, Business Council For International Understanding kuruluşu yetkililerine GTO Yönetim Kurulu Üyesi Reis Reisoğlu tarafından Gaziantep sanayisi ve ekonomisi hakkında bir sunum yapıldığını söyledi. Amerikalı firmaların 3. ülke pazarlarına girişte Gaziantep’in stratejik konumu ve tecrübelerinden yararlanacakları ortak çalışmalar yapılabileceğinin altının çizildiğini belirten Göçer, bu bağlamda GTO işbirliğinde en kısa zamanda Amerikalı firmalardan oluşan bir heyetin ilimizi ziyaret etmesi hususunda gerekli çalışmaların başlatılması hususunda görüş birliğine varıldığını kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GTO Gıda Sektörünü Amerika’ya Taşıdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin