GTO’DA KURTULUŞ COŞKUSU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GTO'DA KURTULUŞ COŞKUSUGaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bartık: “Atalarımızın omuz omuza verdiği mücadeleyi bugün kalkınma yolunda veriyoruz”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından düzenlenen Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Şehitkamil Kültür Merkezinde (ŞKM) gerçekleştirilen programda konuklara Antep Savunmasını anlatan “Kefen Bayraklı Kale” isimli filim izletildi. Duygu dolu anların yaşandığı gecede, savunmada yer alan kahraman yakınlarına onur ödülü verildi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yaptığı konuşmada, 93 yıl önce bu topraklarda kahramanlık destanı yazıldığını söyledi.

Antep halkının yeniden varoluşun, küllerinden yeniden doğuşun destanını yazdığını belirten Bartık, şöyle devam etti:

“Antepliler kefenlerini boyunlarına astılar ve ölümü selamladılar. Bugün kefenlerini boyunlarına asarak ölümü selamlayan binlerce kahramanı anmak, bağımsızlığımızı bir kez daha haykırmak ve Gaziantep’in bayramını kutlamak için toplandık.Antep halkının asker, silah, yiyecek, cephane hiçbir şeyi yoktu. Sahip oldukları tek şey vardı, o da paha biçilmez vatan sevgisiydi. Bu sevginin verdiği güçle savaştılar. Savunmanın halk tarafından yapıldığına şehrimizi işgal eden Fransız komutanları bile inanmadı. Oysa o halk, kurtuluş savaşının meşalesini yakmıştı. O halk, 6 bin 317 evladını vatan uğruna şehit vermişti.O halk, evi barkı harap olmuş, yanmış kül olmuş bir şehirle baş başa kalmıştı.”

GTO'DA KURTULUŞ COŞKUSUBartık, 2006 yılından bu yana kahramanların ailelerine onur ödülü takdim ettiklerini hatırlatarak, bugüne kadar 150 şehit ve gazinin ailesine onur ödülü verme gururunu yaşadıklarını ifade etti. Bugün de28 kahraman yakınına ödül verdiklerini söyleyen Bartık, şöyle konuştu:

“93 yıl önce tek vücut, tek yürek olan atalarımız gibiyine bir olarak, birlikte olarak bu şehri, bu vatanı her hal ve şartta korumak yegane hedefimizdir.  Şahinbey’in, Karayılan’ın, Şehitkamil’in torunları olarak atalarımıza olan borcumuzu, attıkları temeller üzerine sağlam bir gelecek inşa ederek ödemeye çalışıyoruz. Atalarımızın omuz omuza verdiği mücadeleyi bugün kalkınma yolunda veriyoruz. Adımızı kalkınma savaşında, altın harflerle yazdırıyoruz. Yolumuza atalarımızdan aldığımız en büyük miras olan mücadeleci ruhla devam ediyoruz. Kurtuluş destanından aldığımız güçle, kalkınma destanı yazıyoruz. Ogün nasıl Atatürk kahramanlık misali olarak Antep’i gösterdiyse şehrimiz bugün de kalkınma modeli olarak gösteriliyor, gösterilmeye de devam edecek. 2006 yılından bu yana yerelde GTO sayesinde 25 Aralık Gaziantep’in kurtuluş gününde farkındalık yaratıldı. Hedefimiz önümüzdeki yıldan itibaren bu destanı ulusal düzeyde kentin tüm kurumlarının işbirliğinde kutlamak.”

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise esir olmaktansa ölmeyi tercih eden bir milletin karşısında hiçbir gücün duramayacağını söyledi.

Ata, “6 bin 317 Antepli canlarından vazgeçmeyi bildi. Valisi olmaktan onur duyduğum şehrin, savunmada örnek direnişi tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bu destansı mücadeleyi gençlerimizin de öğrenmesi çok önemlidir. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Bizler her günü 25 Aralık ruhuyla yaşamalıyız” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise “Kefen Bayraklı Kale” filminin kendisini çok etkilediğini belirtti.

Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu topraklarda yaşayan insanlarla hiçbirproblemimiz yoktu ama birileri bu topraklara kefen biçtiler, hem kefen biçtiler hem de şimdi 1915’i soykırım ilan etmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyiz, biz ecdadımızdan aldığımız ruh ve ışıkla bu toprakları uşaklara malzeme yaptırmayız.”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise 2006 yılında başlayan bu programın gelecek yıldan itibaren Türkiye’ye yayılmasını önemsediğini belirtti.

Milli mücadele ruhunu yaşatmanın herkesin boynunun borcu olduğuna dikkati çeken Koçer, bu ruhu geleceğe taşımanın önemine vurgu yaptı.

Koçer, “Bu şehrin evladı olarak milli mücadele için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Dün milli mücadele için canlarını veren Gaziantepliler, bugün yine milli mücadele adı altında ekonomik mücadele ülkesine en büyük desteği vermeye devam ediyor.” ifadeleri kullandı.

Gaziantep’in düşmana teslim olmadığını, hiçbir zaman da olmayacağına dikkati çeken Koçer, Gaziantep’in açlığa yenildiğini, bunun çok iyi anlatılması gerektiğini sözlerine ekledi.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ da ülkenin bir daha savaş görmemesini diledi.

Fikri, ideolojisi, dini ve ırkı ne olursa olsun herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu belirten Serindağ, el ele vererek Türkiye’yi Atatürk’ün hedeflediği seviyeye çıkarabileceklerini vurguladı.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ise 93 yıl önce kendini kurtaran Gaziantep’in bugün de ülkenin  kurtuluşuna, ekonomisine, siyasetine ve kültürüne katkı sağladığına dikkati çekti.

Gecenin sonunda Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz, birbirinden güzel türkülerle programa katılanlara konser verdi.

Etkinlik, “Gaziantep Marşı” söylenerek tamamlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GTO’DA KURTULUŞ COŞKUSU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin