GÜDAT Buz Tırmanış Festivali’ne katıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (GÜDAT) üyelerinden Murat Özbak, Kemal Doğan ve Birşah Bulut, 2.Erzurum Büyükşehir Belediyesi Emrah Özbay Buz Tırmanış Festivaline katıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen festivale, 12 ülkeden dünyaca ünlü dağcılar ile ülkemizin çeşitli illerinden 134 dağcı katıldı. GÜDAT Lideri Ömer Özlü, festivalde, Türkiye ve dünyadan profesyonel dağcılarla tırmanma imkanı bularak hem buz tırmanış tecrübelerini arttırdıklarını hem de bu festival sayesinde tüm yurttan dağcılar bir araya geldiklerini ifade etti.

Özlü, “Tırmanış, milli dağcımız Tunç Fındık ile Anıl Şarkoğlu ve Doğan Palut gözetiminde, Uzundere ve Tortum ilçelerindeki yüksekliği 20 ile 300 metre arasında olan ve sadece kışın ortaya çıkan buz şelalelerinde yapıldı. Erzurum’un Tortum ilçesi yakınındaki 30 metre yüksekliğindeki Şenyurt şelalesi ile Uzundere ilçesi yakınlarında bulunan 50 metre yüksekliğindeki Abinis ve 30 metre yüksekliğindeki Yeşildal şelaleleri en dikkat çeken buz şelaleleriydi. Son gün ise kültür gezisiyle festival tamamlandı. Erzurum’da yer alan ve buz tırmanışına uygun olan bu bölge biz dağcılar için gerçekten çok değerli. Bu festival ile bilinmeyen bu bölgeleri dağcılığa kazandırarak, spora verdikleri destekten ötürü, Festival Organizatörü Çetin Bayram başta olmak üzere emeği geçen herkese GÜDAT olarak teşekkür ederiz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GÜDAT Buz Tırmanış Festivali’ne katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin