GÜLE GÜLE “GÜZEL İNSAN”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÜLE GÜLE “GÜZEL İNSAN”Gazeteciler ve Basın Emekçileri Derneği (GABED) tarafından Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan için düzenlenen veda töreninde duygulu anlar yaşandı.

Kütahya Vali Yardımcılığı görevine atanan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan için GABED tarafından düzenlenen veda töreninde duygulu anlara sahne oldu. Yaklaşık olarak 3 yıl önce Tokat, Niksar Kaymakamlığından Şahinbey Kaymakamlığına atanan ve kısa süre içerisinde Gaziantep’te büyük bir sinerji yaratan “Güzel İnsan” Uğur Turan yaptığı hizmetlerle, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle gönüllerde taht kurmayı başardı. Vatandaşla sevindi, vatandaşla hüzünlendi. Katıldığı bütün törenlerde konuşmasıyla ortamı heyecanlandıran Kaymakam Turan’ın kapısı herkes için ardına kadar açık oldu.

EN BÜYÜK KARARNEME CENNET VE CEHENNEM KARARNAMESİDİR

Gazeteciler ve Basın Emekçiler Derneği Başkanı Salih Dayıoğlu tarafından organize edilen kahvaltılı veda törenine katılan kaymakam Uğur Turan, gazeteciler tarafından alkışlarla karşılandı. Onuruna verilen kahvaltıya katılan Kaymakam Uğur Turan; Gaziantep’te görev yapmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu, en büyük kararnamenin cennet ve cehennem kararnamesi olduğunu söyledi. Turan; “ Şahinbey Kaymakamlığım süresince arkadaşlarımla beraber güzel hizmetlere imza attığımı düşünüyorum. Gaziantep’te çok güzel insanlarla tanıştım, görevim süresince devletime toz kondurmadım, yetim hakkı yedirmedim. Ben bu makama ahkam kesmeye, hava atmaya , kibirli olmaya , vatandaşa kapısını açmadan akşama kadar vaktini dedikoduyla , fitneyle , fesatla , kinle geçirmeye gelmedim. Ben bu makama bana emanet edilen insanlara şefkat elini , gönül elini uzatmadan geçirilen her günün hesabının sorulacağını bilerek geldim. Biz ne olursa olsun insandır, yaratılmışların en şereflisidir dedik insanoğlu için. O kadar güzel ki bazen bir meleği geçebilir dedik Gaziantepliler için. Çünkü Gaziantepli helalinden yiyen bir kent, helalinden yemese bu kent 6. Organize sanayi bölgesini açamazdı, marka kent olamazdı. Bu kadar sıkıntıya rağmen muhteşem gelişmeler yaşanmazdı bu kentte. Çünkü bu kent, atasını biliyor, kültürüne, töresine, geleneğine sahip çıkıyor. Bu kentin değerleriyle barışık, kenti çok güzel temsil eden basın bu kente sahip çıkıyor.

GAZİANTEPLİLER HER ŞEYİ HAK EDİYOR

Gaziantepliler gökkuşağında ki bütün renkleri sever ama kırmızı ve beyaz renklere aşıktır. Gaziantep insanı  Şahinbey’e , Şehitkamil’e , Karayılan’a aşıktır . Gaziantep insanı küçük demez büyük demez yaşlı , genç demez esnaf , bürokrat , kadın erkek demez valisini bilir , başbakanını bilir Cumhurbaşkanını bilir. Haddini bilir musalla taşını bilir, göçüp gideceğini bilir, cenneti bilir cehennemi bilir. Ben iki küçük odada yetiştim . Trabzon lastiğiyle , kara lahanayla büyüdüm . istediğim zaman et yiyemedim ekmek yiyemedim ama şükrettim, hamd ettim, Allah olmayana nasip eylesin dedim . Benden daha zor durumda yaşayan insanları düşündüm, devletin bana verdiği imkanlara şükrettim ve asla devletime toz kondurmadım . Biz kocaman bir aileyiz . Siz basın mensuplarıyla statlarda , maçlarda , hastanede , sokakta beraber olduk. Düğün sahiplerinin , hastaların , cenaze evinin , kimsesizlerin , çocukların , fakirlerin dualarını beraber aldık. Allah sizden razı olsun.

SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

23 Eylül 1968 tarihinde dünyaya gelen Kaymakam Uğur Turan’a 47’nci yaş günü dolayısıyla GABED tarafından sürpriz doğum günü pastası kesildi. Sürpriz doğum günü pastası için  hayli duygulanan Turan, bu mutlu gününü unutmayan GABED yöneticileri ve üyelerine yürekten teşekkür etti. Turan; “Hayatımın en güzel doğum günlerinden bir tanesi. İlk kez basın mensubu arkadaşlarım tarafından bir jeste tabi oluyorum. Vasiyetimdir;  fakirler size emanet , hastalar size emanet, garibanlar, kimsesizler size emanet , bayrak size emanet , Şahinbeyler, Karayılanlar size emanet. Yeni gelen kaymakam ve ailesi size emanet çünkü onlar size hizmet etmek için geliyor . Allah birlikten beraberlikten ayırmasın , kardeşlikten ayırmasın , sevgi ikliminden ayırmasın , Allah yüzünüzü güldürsün, yolunuz mübarek olsun menziliniz cennet olsun” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GÜLE GÜLE “GÜZEL İNSAN”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin