GÜMÜŞ MADALYA GAZİANTEP’TEN

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÜMÜŞ MADALYA GAZİANTEP’TEN2012 Londra Paralimpik oyunlarında kadınlar Halter 44 kiloda mücadele eden sporculardan Gaziantepli Çiğdem Dede gümüş madalya kazandı.

2012 Londra Paralimpik Oyunlarında kadınlar halter 44 kiloda mücadele eden Gaziantepli haltercimiz Çiğdem Dede, 105 kiloluk kaldırışıyla gümüş madalya kazandı. Excel Arena’da yapılan müsabakalarda ilk hakkında 105 kiloda başarısız olan 32 yaşındaki milli sporcumuz ikinci hakkında barı kaldırdı. Son hakkında önce 113 kilo bildiren sporcumuz Çiğdem Dede daha sonra bu kiloyu 109’a indirdi ancak başarılı olamadı. Milli halterci, 105 kiloluk kaldırışıyla gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bu siklette altın madalyayı 109 kilo ile Nijeryalı lvory Nwokorie, bronz madalyayı ise 100 kilo ile Ukraynalı Lidiia Soloviova kazandı.

2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda gümüş madalya kazanan Çiğdem Dede’yi telefonla arayarak tebrik eden Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, paralimpik sporcuların elde ettiği derecelerden gurur duyduklarını söyledi. Baykan, “Halterde Konyalı Nazmiye Muslu’nun altın madalya kazanmasının ardından bu kez de Gaziantepli Çiğdem Dede gümüş madalya kazandı. Bayanlarımızın bu kategorideki başarıları takdire şayan. Mutluluğumuzu anlatmaya kelimeler yetmez. Daha önce paralimpik oyunlarda en büyük başarımız 1 altın ve 1 bronz madalyaydı. Daha 2. günden 1 altın ve 2 gümüş madalyaya ulaştık. Madalyalarımız devam edecek” dedi.

GÜMÜŞ MADALYA GAZİANTEP’TEN
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GÜMÜŞ MADALYA GAZİANTEP’TEN

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin