GÜNEŞ, YENİDEN BAŞKAN

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÜNEŞ, YENİDEN BAŞKAN Gaziantep Oto ve Makina Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kongresi KOSGEB toplantı salonunda yapıldı.

36.’sı düzenlenen kongrede Oto ve Makina Sanatkarlar Odası mevcut başkanı Mustafa Kemal Güneş tek liste ile aday oldu. Divan Başkanlığı’nı GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu’nun üstlediği kongrede İbrahim Buğur ve Salman Çelikadam divan üyesi olarak görev aldı.

KOSGEB toplantı salonunda yapılan kongreye tek liste ile girerek aday olan Mustafa Güneş ve ekibi tekrar oto ve makina esnafının  güven oyunu alarak başkan seçildi.

Gaziantep Oto ve Makina Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kemal Güneş üyelerin sorularını yanıtladı.

Güneş, “3 yıllık bir hayalimiz vardı. Sanayi esnafı için Karataş Bölgesi’nde yeni sanayi sitesi yapılması için karar alındı. 5 yıl ödemesiz 10 yıl yüzde 1 faizle ödemeli iş yeri verecektik. Daha sonra Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu daha uygun fiyata yapacağını söyleyince kabul ettik. Tahmazoğlu, daha sonra burayı kanun gereği yüzde 50’si peşin geriye kalan 50’si için ise 2 yıl vade ile satılığa çıkardı. Sanayi esnafının birlikteliği ve protestolar eylemler sayesinde 10 yıl vade ile satışa çıkardı.”

GÜNEŞ, YENİDEN BAŞKAN“ESNAF BİRBİRİNE DÜŞTÜ”

Odanın herkese kura ile vereceği sanayi sitesi için belediye ihaleye çıktı. Esnafı birbirine düşürdü. Şimdi de altyapı ve yollar için ihaleye çıkıyor. Bunun bedelini  de esnaftan tahsil etmeye çalışacak. Eğer birlik ve beraberlik olmaz ise vatandaş bir işyerini 2 kez satın almış gibi masrafa girecek” dedi.

Karataş Sanayi Sitesinde yapılacak olan sosyal tesis için Güneş, “Içinde çay bahçesi ve restoran ve lokantalar olacak. Bunları da rantçılarına verecek. Sanayi sitesinde satılmayan 400 işyeri var. Ocak 20’de yeniden satışa çıkacak. Esnaf ve oda olarak ise altyapı, sosyal tesis ve elektirik parası alınmaması için söz alacağız” şeklinde konuştu. Esnafın artık yüzünün güleceğine dikkat çeken Güneş,  “Öte yandan sanayici esnafa birçok kredi imkanı ve fırsat hakkı tanınıyor. Iş yeri büyütmek isteyen, makina almak ve iş yeri tanıtımı ile reklam için kredi imkanları tanınacak. Bunların ise 4’te 1’i hibe desteği olacak” ifadelerine yer verdi.

Mustafa Kemal Güneş, meslekte 50 yılını dolduran  “Ustalar ustalarına” plaketle onurlandırdı. Gaziantep Oto ve Makina Sanatkarları Esnaf Odası Yönetim Kurulu asil üyeleri; BaşKAN Mustafa Kemal Güneş, Mustafa Şahin, Ahmet Çiftçi, Ahmet Aydınalp, Hamit Demir Fevzi Karataş, Mehmet Ekrem Barazi, Ramazan Balcı, Bilent Cinkılıç. Denetim Kurulu asil üyeleri, Mehmet Duran İnal, Ahmet Turgay Ayrancıoğlu, Mert Balat.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GÜNEŞ, YENİDEN BAŞKAN

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin