GÜNEŞİN VE ATEŞİN TADI İTALYA’YI SALLADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÜNEŞİN VE ATEŞİN TADI İTALYA’YI SALLADIGaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından Gastronomi Dünyası’nın Gaziantep Mutfağını Keşfi Projesi kapsamında İngilizce olarak hazırlanan Güneşin ve Ateşin Tadı Gaziantep Mutfağı Kitabı, 25-29 Ekim 2012 tarihleri arasında İtalya’nın Torino Kenti’nde düzenlenen Salone del Gusto Gastronomi Fuarı’nda tanıtıldı.

GTO tarafından açılan stant ile Gaziantep Mutfağı, Slow Food – Terra Madre organizasyonu kapsamında gerçekleştirilen ve 95 ülkeden gelen üreticiler, gıda uzmanları, üretici birlikleri temsilcileri, medya mensupları, gurme ve yemek yazarlarının katıldığı fuarda başarı ile temsil edildi. Güneşin ve Ateşin Tadı Gaziantep Mutfağı Kitabı, açılan stantta yöresel yiyeceklerimiz ve malzemeleri eşliğinde tanıtılırken Kitap, ziyaretçiler ve katılımcıların yoğun ilgi ve beğenisini topladı. Eğitici sunumlar ve tartışmaların da yer gerçekleştirildiği 8. Salone del Gusto Gastronomi Fuarı bu yıl 220 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

GTO’dan konu ile ilgili yapılan açılamada, Gaziantep mutfağının dünyanın en saygın uluslararası gastronomi organizasyonlarında boy göstermeyi sürdürdüğü kaydedildi. Açıklamada, ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Yaklaşık 2 yıl süren bir çalışma sonrası hazırladığımız bu kitabımızı, dolayısıyla Gaziantep Mutfağını ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtma gayreti içerisindeyiz. Özellikle tanıtım ayağı için hazırladığımız Projemiz İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmekte ve Gaziantep İl Özel İdaresi işbirliği ile yürütülmektedir. Kitabımızı geçtiğimiz ay İngiltere’de düzenlenen bir sempozyumda, ardından da İstanbul’da düzenlediğimiz özel bir gecede ulusal ve uluslararası medya yazarlarına ve gurmelere tanıttık. Son olarak da İtalya’nın Torino Kenti’nde düzenlenen Salone del Gusto Gastronomi Fuarı’nda tanıtımını gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde de mutfağımızın zenginliklerini ulusal ve uluslararası organizasyonlarda tanıtmayı sürdüreceğiz. Gaziantep insanlık tarihinin en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapan tarihsel birikimi ve coğrafi konumunun sağladığı ürün çeşitliliği sayesinde farklı lezzetleri barındıran eşsiz bir mutfak kültürüne sahip. Bu topraklarda yetişen malzemelerin hünerli ellerde şekillenmesi ile oluşan olağanüstü tatları etkin bir şekilde tanıtma ve gelecek nesillere aktarma Odamızın bu alandaki çalışmalarının temelini oluşturmaktadır.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GÜNEŞİN VE ATEŞİN TADI İTALYA’YI SALLADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin