GÜNSİAF’DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA;

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÜNSİAF’DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA;GÜNSİAF, HÜRSİAD, GAPGİAD, GİKAD ve SUNDER ortaklaşa bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

38 İşadamı Derneği ve bu derneklere üye yaklaşık 9 bin sanayici ve iş adamı üyesi olan GÜNSİAF Federasyonuna bağlı HÜRSİAD, GAPGİAD, SUNDER ve GİKAD dernekleri yönetim kurulu Başkanları ve üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda son dönemde ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları masaya yatırıldı.

TUSKON Başkan Yardımcısı ve GÜNSİAF Başkanı Kasım FİNCAN, “Kuvvetler ayrılığı, hukukun üstünlüğü ve hukuk karşısında herkesin eşit olması gibi hukuk devleti olmanın temel ilkeleri bütün siyasi görüşler için vazgeçilmezdir” diyerek,  Türkiye’de son dönemde yaşanan süreçte adli kovuşturma ve yargılamada yakınları bulunanların kovuşturmayı yapan emniyet ve yargı mensuplarını görevlerinden aldıklarını ve bunu ülke çapında bir personel ve bürokrat kıyımına dönüştürdüklerinin altını çizdi. Gelişmeleri büyük şaşkınlıkla izlediklerini belirten Fincan konuşmasını şöyle sürdürdü;

“İTTİFAK ETMEK ZORUNDAYIZ”

“Ne olursa olsun bu ülkede hukukun üstünlüğü konusunda ittifak etmek zorundayız. Yargının hatalarını yargıyla çözmek zorundayız. Hukuku askıya aldığınız ülkede ifade özgürlüğünüz gider. Mahrumiyet, can güvenliğiniz gider. Toplumsal uzlaşı ve barış tehlikeye girer. Toplumsal barışta yöneticilerin duyarlı olmalıdır. Hukuk çevresinde kalmak şartıyla devlet bünyemizin içinde ur telaki eden yapı varsa bütün delilleriyle hukuk çevresinde üzerine gidilmeli. Ancak elde bir delil bir isnat edilecek belge olmadan bir kitleyi itham etmek milyonlarca sevgilisi olan bir hareketi çeteyle örgütle itham etmek ve yine yapılan bütün çalışmaları görmezden gelerek yanlış tarihi referans vermek tehlikeli ve endişe vericidir. Yargılamalarda hiçbir şey kusursuz olmuş denemez.

Hukuk çerçevesi içinde kalmak zorundayız. 17 Aralık Yolsuzluk operasyonu ile birlikte yolsuzluklar üzerine gidilmedikçe konuşulanlar gündem saptırması olarak algılanacaktır. Yolsuzluk yapanlar olacaktır hukuk onların üstüne gidecektir, gidilmelidir ve akla kara ayrılmalıdır.

“HSYK’NIN YAPISININ DEĞİŞTİRİLMESİNE KARŞIYIZ”

Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edilen bir yasa tasarısı ile zaten ağır ithamlar ve basın yoluyla baskı altında tutulan yargı mensuplarının, hukuki tarafsızlığını ve bağımsızlığını imkânsız hale getirecek, atama ve soruşturmalarını tümüyle Adalet Bakanı’na bağlayacak bir düzenleme getirilmeye çalışılmaktadır. Hükümetin bir önceki Adalet Bakanı’nın yurtiçi ve yurt dışında her zeminde büyük bir gururla anlattığı gibi, AB normları ve Venedik Kriterlerine uygun bir şekilde HSYK, 2010’da yapılan referandum sonucunda milletimizin yüzde 58 evet oyu ile daha bağımsız hale getirilmişti. Hal böyleyken HSYK üyeleri ve ülkemizin önde gelen hukukçuları tarafından yargının yürütmeye bağlanması anlamına geldiği için Anayasa’ya aykırı olduğu ifade edilen bir yasal düzenleme ile HSYK’nın yapısının ve işleyişinin değiştirilmesine karşı olduğumuzu açık bir şekilde ifade etmek istiyoruz. Yapılmak istenilen değişikliklerin 2010 yılında milletimizin ortaya koymuş olduğu iradeye saygısızlık ve vefasızlık olacağını kamuoyuyla paylaşıyoruz.

“SÖZDE KANUNLAR ÜLKESİ”

Yaşadığımız bu süreç kısa ve orta vadede ulusal ve uluslararası arenada çok ağır ekonomik ve ticari maliyetler getirecektir. Büyüme ve gelişme için hem yurtdışından doğrudan yatırıma, hem de yurtdışından finansman bulmaya ihtiyacı olan Türk ekonomisinin, yurt dışında ‘öngörülebilir bir hukuk devletinden’, ‘bir gecede değiştirilebilen sözde kanunlar ülkesine’ dönüşen ülke algısı nedeniyle ciddi bir güven, finansman ve yatırımcı kaybına uğrayacağı endişesini taşıyoruz. Hem emniyet teşkilatında hem de yargıda yapılmaya çalışılan değişikliklerin, aslında yargılamaya konu olan şahısların masumiyet karinelerine zarar verdiği ve daha en baştan suçlularmış gibi bir algı oluşturduğunu da unutmamalıyız.

Bir kısım medya, sorumlu ve objektif gazetecilik kriterlerini hiçe sayarak ve bir merkezden yönlendiriliyor intibaı vererek her türlü yalan ve iftiraya başvurmak suretiyle hizmet hareketi hakkında kara propaganda kampanyası yürütülüyor. Kamuda çalışan memurlar, bürokratlar hizmet hareketine nispet edilerek fişleniyor ve hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden kıyıma tabi tutuluyor. Anadolu insanının himmet ve gayretleriyle yurt dışında açılan kendi kültürümüzü dünyaya taşıyan milletler arasında barış köprüleri kuran, bulundukları her yerde ülkemizi en güzel şekilde temsil eden, ulaştıkları her insana ülkemizi ve milletimizi sevdiren yurt dışındaki okullar da bu süreçte yıpratılmak isteniyor. Devletimizin Büyükelçilerine, bulundukları her ülkede birer gönüllü kültür elçisi olan bu öğretmenlerimizi örgüt üyesi gösterme görevi veriliyor.

“ÜLKEMİZ İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR”

Herkesi devletimizin ve ülkemizin geleceğini muhafaza etmek için adalete ve hukukun üstünlüğüne saygılı olmaya ve yargının bağımsızlığını zedeleyecek adımlar atmamaya davet ediyoruz. Bu süreçte ülkemiz, bir hukuk devleti olma keyfiyetinden ve kendisine hedef olarak koyduğu Avrupa birliği normlarından hızla uzaklaşıyor. Bu durum ülkemizi dış Dünyada itibarsızlaştırıyor, yalnızlaştırıyor. Bütün bu gelişmeler, tavanıyla tabanıyla hizmet hareketine gönül veren herkesi derinden üzmekte ve ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceği adına kaygılandırmaktadır. Toplumda oluşan gerginliğe bir an önce son verilmeli, uzlaşmacı bir tavır sergilenerek ortam yumuşatılmalıdır. Erklerin işleyişinde büyük bir sıkıntıyı ortaya çıkaran ve devletimizin geleceğini tehdit eden bu hususta başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Meclis Başkanımız, Sayın Başbakanımız ve Sayın Muhalefet Liderleri olmak üzere tüm sorumluları göreve davet ediyoruz.”

TUSKON Başkan Yardımcısı, GÜNSİAF Başkanı Kasım Fincan, HÜRSİAD Başkanı İlker Hasırcı, GAPGİAD Başkanı Akın Çalışkan, SUNDER Başkanı Önder Öztütüncü, GİKAD Başkanı Tuğçe Arslanoğlu.

GÜNSİAF’DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA;

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GÜNSİAF’DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA;

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin