GÜRGEN ÖZ’LE DAÜ GÜNLERİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GÜRGEN ÖZ’LE DAÜ GÜNLERİ“Kaliteli ve ayrıcalıklı eğitim için Doğu Akdeniz Üniversitesi”

Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliği ile hazırlanan Gürgen Öz’le eğitim sohbetleri kalabalık bir öğrenci grubunun katılımı ile Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliği ile hazırlanan tanıtım ve eğitim sohbetlerine katılan televizyon programcısı, tiyatro ve sinema sanatçısı Gürgen Öz yeni neslin çok fazla amaçlarının olmadığını, işin kolayına kaçan ve tüketmeyi seven bir nesil olduğunu söyledi. Bunun çok çeşitli nedenlerinin olduğunu belirten Öz; “ gençlerimiz biraz daha araştırmacı olmalı ve zoru sevmeli. Her şeyi kolay elde etmek bir takım ciddi sıkıntılara yol açabiliyor. Çok müthiş zekâsı olan bir nesil var ancak bunun ön plana çıkarılması gerekiyor. Bizim görevimiz bu gençlerin bu yönünü ortaya çıkarabilmek ve onlara yön vermek olmalıdır. Bunun için de Türkiye’de aileden başlayan çok büyük bir eğitim hareketinin başlaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Gürgen Öz’le söyleşi yapan öğrenciler zaman zaman gülmekten kendisini alamadı. Ünlü tiyatrocu Öz, öğrencilerin sorularını yanıtlarken espri yapmaktan da kaçınmadı.

Gaziantep’in mutfağına hayran kaldığını belirten Gürgen Öz, çok müthiş bir şehirde gençlerle buluşmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek bu söyleşiye imkan sağlayan ve vesile olan herkese teşekkür etti.

GÜRGEN ÖZ’LE DAÜ GÜNLERİDOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNİN ETKİLİ AKREDİTASYONLARI VARDIR

Doğu Akdeniz Üniversitesi Tanıtım Ofisi Sorumlusu Rıza Çinkılıç spor alanları, yurtları, sosyal anlamda sağladığı imkânlar ve saygın kuruluşlardan sağlanan akreditasyon ile Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesinin önemli üniversiteler arasında yer aldığını söyledi. Çinkılıç; “  Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik fakültesi Abet denkliği almış bir fakültedir. Abet, Amerike Birleşik Devletlerinde dünya çapında mühendislik akreditasyonu veren bir kuruluştur. Bugün Türkiye’de Abet olan üniversite sayısı Türkiye’de 4 tanedir ve 5.si de DAÜ’dür. DAÜ’yü daha da önemli kılan diğer 4 üniversitenin tüm Mühendislik bölümlerinde Abet yoktur, ancak DAÜ’nün bütün mühendislik bölümlerinde Abet vardır. Abet ile bir mühendis olarak dünyanın neresine giderseniz gidin herhangi bir belgeye ve lisansa gerek kalmadan direkt olarak imza yetkiniz vardır. Bu inşaat mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği gibi mühendisliğin her türlü alanında geçerlidir, DAÜ Mühendislik bölümü mezunu olmanız yeterlidir. Yine aynı şekilde Turizm bölümünde Dünya turizm örgütünün verdiği sertifikasyon olan tetka vardır. Dünyada sadece Turizm bölümü olan 35 üniversitede olan bur sertifikasyon yine DAÜ’de bulunmaktadır. Bu yıl ilk defa Türkiye’den Boğaziçi Üniversitesi bu sertifikasyonu edindi.

KALİTELİ VE AYRICALIKLI EĞİTİM İÇİN DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

Kaliteli ayrıcalıklı ve uluslar arası bir eğitim almak herkesin hakkı ve DAÜ olarak biz bunu en üst seviyede sunuyoruz. Biz Gaziantepli üniversite adayı öğrencilerimizin de bunu en iyi şekilde hak ettiğine inanıyoruz ve hepsini üniversitemize bekliyoruz. DAÜ paralı bir üniversite gelemeyiz şeklinde öğrencilerimizde soru işaretleri oluşabilir. Bu bir anlamda doğru diğer bir anlamda yanlış! Çünkü bizim DAÜ olarak çok çeşitli burslarımız var, sağlık, öğretmen TSK personeli gibi meslek gruplarına indirimlerimiz var. Bunun yanında birinci tercihinde DAÜ’yü seçip yerleşenlere %50, ikinci tercihinde göstere %25, üçüncü tercihe %20 burslarımız var. Bunun yanında ilk defa geçtiğimiz yıldan itibaren Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda KKTC’de bulunan üniversiteleri de kredilendiriyor. Bildiğim kadarı Kredi ve Yurtlar Kurumu Türkiye’de bulunan öğrencilere aylık 330 TL verirken KKTC’de 500 TL veriyor. Bütün bu imkânları göz önüne aldığınızda DAÜ öğrencilerimiz için gerçekten kaliteli ve cazip bir üniversite, tüm öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
GÜRGEN ÖZ’LE DAÜ GÜNLERİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin