HALI SEKTÖRÜNÜN DEVLERİ OFM’DE BULUŞUYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HALI SEKTÖRÜNÜN DEVLERİ OFM’DE BULUŞUYORGaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliğinde düzenlenen ve Marka Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen Gaziantep Ortadoğu Halı Fuarı 5. Kez kapılarını aralıyor. GTO Başkanı Mehmet Aslan, fuara yerli ve yabancı firmaların yoğun ilgi gösterdiğini katılımcı firma sayısında bu yıl geçtiğimiz yıla oranla yüzde 100 oranında artış sağlandığını söyledi.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) 6-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar öncesi bir açıklama yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, fuarın sektörün devlerini bir kez daha Gaziantep’te buluşturacağını belirtti. Fuarla ilgili hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Başkan Aslan, fuarda stant açmak için firmalardan yoğun talep olduğunu ve stant için ayrılan alanın tamamının dolduğunu dile getirdi. Gaziantep’in son dönemde Halı sektöründe dünyanın başkenti olarak anılmaya başlandığını dolayısıyla fuara olan ilginin kendilerini şaşırtmadığını kaydeden Aslan, şunları söyledi:

”Türkiye makine halısı ihracatının yaklaşık yüzde 85’ini gerçekleştiren ve dünya çapında üretici firmaların bulunduğu Gaziantep’te, bir kez daha uluslararası bir fuara ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Gaziantep’te bin 100 adet halı tezgâhında halı üretimi yapılıyor ve Türkiye’nin makine halısı üretiminin yüzde 95’ini gerçekleştiriyor. Makine halısı üretiminde Türkiye toplam üretiminin yüzde 75’i Gaziantep’te gerçekleştiriliyor. Şuan itibariyle 123 ülkeye halı ihracatı gerçekleştiriyoruz ve hedefimiz yılsonu bu sayıyı 140’a ulaştırmak. Dolayısıyla Gaziantep, son dönemde makine halısı üretimi ve pazarlamada sağladığı gelişimle dünyada kendini ispatlamış önemli bir şehir haline geldi. Bu yıl 5’incisini gerçekleştireceğimiz Ortadoğu Halı Fuarı’na, geçtiğimiz yıl yerli ve yabancı 100’e yakın firmanın stant açmış, 30 binin üzerinde yerli, 10 binin üzerinde yabancı ziyaretçi ve alım heyeti tarafından gezmişti. Bu yıl katılımcı firma sayısında yüzde 100’ü bulan bir artış sağlandı. Aynı artışın ziyaretçi ve alım heyeti sayısında da bekliyoruz. Bu yıl 200’e yakın firma fuarımızda stant açacak. Çoğunluğu profesyonel yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçinin fuarı gezmesini bekliyoruz.”

FUARA OLAN İLGİ HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Ortadoğu Halı Fuarı’na katılımcı firma ve ziyaretçi sayısının her geçen yıl artış gözlendiğine dikkat çeken Başkan Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Fuara olan ilgi her geçen yıl arttı. Artan ilgi ile birlikte fuar, uluslararası bir kimliğe kavuştu. Halı üretiminde önemli bir merkez konumunda olan Gaziantep’i halının ‘Başkenti’ haline getirdik. Ortadoğu Halı Fuarı ile Gaziantep halı sektörün dünyadaki önemli buluşma noktalarından biri haline geldi. OFM’ de gerçekleştireceğimiz bu fuarda sektörün söz sahibi olan kuruluşları ve iş adamlarını bir kez daha bir araya getireceğiz. Sektörün devleri bir kez daha Gaziantep OFM’de buluşacak.”

Dünyada ‘halı’ denildiği zaman akla Gaziantep’in geldiği ve bunun gurur verici bir gelişme olduğunu ifade eden GTO Başkanı Mehmet Aslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Gaziantep 2011 yılında 1 milyar doların üzerinde halı ihracatı gerçekleştirmiş bir şehir. 150’ye yakın ülkeyle ticari anlaşmamız var. Bu sayıyı artırmaya çalışıyoruz. Belçika ve Almanya başta olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinde halı fuarları düzenleniyordu. Ama üretim üssü haline gelen Gaziantep’te son yıllarda sektöre yönelik düzenlediğimiz fuarlarla bu anlamda da merkez olduk. Ortadoğu Halı Fuarımızın tarihi dünyada halıyla ilgili tüm sektörlerin ajandasına not edilmiş durumda. Bugün Belçika dahil halıda söz sahibi ülkelerde bile ‘Halı’ denildiği zaman akla ilk Gaziantep geliyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HALI SEKTÖRÜNÜN DEVLERİ OFM’DE BULUŞUYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin