Halı sektörünün liderleri DOMOTEX Gaziantep’te buluşuyor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halı sektörünün liderleri DOMOTEX Gaziantep'te buluşuyor!Makine halısı konusunda Türkiye ihracat şampiyonu olan Gaziantep, dünyanın en önemli halı fuarı olan Domotex fuarını kendi iline taşıyarak bir başarıya daha imza attı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO)  organizasyonunda, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliğinde Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen fuar, 26- 29 Mayıs 2014 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’ de (OFM)  yurtiçi ve yurtdışından gelecek alıcılarla buluşacak.

Fuar ile ilgili bir açıklama yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Gaziantep dünyanın en önemli halı fuarı olan Domotex fuarını kendi iline yani halının merkezine taşıyarak bir başarıya daha imza attı” dedi.  Bartık, Yurt içi ve yurtdışından 150’den fazla firmanın katılacağı ve yaklaşık 23.000 m2 alanda makine halıları ve yan sanayi ürünlerinin sergileneceği fuarın 26 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00 ‘de kapılarını ziyaretçilere açacağını kaydetti.

Halı sektörünün liderleri DOMOTEX Gaziantep'te buluşuyor!

Gaziantep’te yılda ortalama 300 milyon m2 halı üretiliyor!

“Endüstriyel ve ticaret yapısıyla Türkiye ekonomisinde birincil öneme sahip olan Gaziantep,  Orta Doğu ve diğer ülkeler arasındaki coğrafi bağlantısı ile önemli bir konuma sahip bulunuyor” diyen Eyüp Bartık şöyle devam etti.:  “Türkiye‘nin en çok ihracat yapan 6. şehri olan Gaziantep, hem Türkiye‘de hem de dünyada makine halısı üretimi ve ihracatında artık bir merkez olarak kabul ediliyor. Makine halısı sanayisi büyük ölçekli ve son teknoloji halı makineleriyle donatılmış olan Gaziantep’te, 250‘yi aşkın firma halı sektöründe faaliyet gösteriyor. Bu firmalar 850 makineden oluşan bir makine parkıyla yıllık ortalama 300 milyon metrekare makine halısı üretiyor. Domotex Makine Halısı Fuarı ile bu gücümüzü daha da sağlamlaştıracağımıza inanıyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Halı sektörünün liderleri DOMOTEX Gaziantep’te buluşuyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin