Hasan Sever İnşaat A.Ş. enerji yatırmlarını arttırdı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul, Gaziantep ve yurt dışında birçok büyük inşaat projesine imza atan Hasan Sever İnşaat A.Ş. enerji yatırımlarını arttırma kararı aldı.

Gaziantep’te toplam 6 MW kapasiteli 6 Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Hasan Sever İnşaat A.Ş. tarafından Gaziantep İli, Nizip İlçesi, Keklik Köyü mevkinde, 6 MW gücünde yatırım yapılacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Hasan Sever İnşaat A.Ş.’nin Enerji Yatırımları Direktörü Müslüm Boynukısa, “Santrallerin enerji nakil hattı ve arazi bedeli dahil yatırım bedeli 24 milyon TL’nin üzerinde, yapılacak bu santralle birlikte 2000 evin elektrik ihtiyacı karşılanacak” dedi. Yenilenebilir enerjide en önemli oyunculardan biri olacak Hasan Sever İnşaat A.Ş. Enerji Yatırımları Direktörü Boynukısa, sözlerine şöyle devam etti: “Orta ve uzun vadede enerji sektörünün her alanında var olacak ve düzenli enerji üretecek dengeli bir portföy oluşturmak üzere gerekli çalışmaları yapıyoruz. GES projelerimizi çeşitlendirmeye devam etmeyi planlıyoruz. Bundan böyle Hasan Sever İnşaat A.Ş. yenilebilir enerji alanında yapacağı yatırımlar ile bu alanda en önemli oyunculardan bir tanesi olmayı planlamaktadır.

“SANTRAL KURULUMUNDA YERLİ PANEL TERCİH EDECEĞİZ”

Hasan Sever İnşaat A.Ş. enerji yatırmlarını arttırdı

Güneş enerjisi ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları sadece ülkemizin değil tüm dünyanın gündeminde olan konulardır. Önümüzdeki yıllarda ABD, Hindistan, Çin, Japonya ve Ortadoğu ülkelerinde ciddi kapasitede GES kurulumlarını göreceğiz. Ayrıca ülkemiz, Avrupa’da İspanya’dan sonra en verimli yerlerden biri. Sabah doğup, akşam batan herhangi bir vana ve şalteri olmayan bir enerji kaynağını kullanarak elektrik elde edebilmek tartışmasız gelecek için önemli bir etken olacaktır. Ülkemizde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması önemli bir istihdam oluşturacak, cari açığına azalmasına ve enerji bağımısızlığımızı elde etmemizi sağlayacaktır. Bizde bu kapsamda yerli GES panelleri tercih ederek, yerli sermayeye destek vereceğiz.

“ARAZİ FİYATLARINDAKİ ARTIŞI DOĞRU BULMUYORUZ”

Boynukısa; Nizip Keklik bölgesinde trafoda GES için yer kalmadığından bu projelerden sonra herhangi bir GES yatırımının yapılamayacağını, Özellikle Nizip’in Keklik bölgesinde GES yatırımı yapılabileceği düşünülerek üzerinde ot bitmeyecek arazilerin fiyatlarının değerinin 3 katına satılmaya çalışılmasını doğru bulmadığını belirtti. Yatırımlarının sadece GES’le kısıtlı olmayacağını Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Yerli Kömürden enerji için de çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi. Yakında, adı geçen alanlarda da yatırım yapmaya başlayacaklarını açıkladı. Boynukısa; Hasan Sever İnşaat A.Ş.’nin, inşaat alanında olduğu gibi  enerji alanında da iddialı projelere sahip olma konusunda kararlı olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hasan Sever İnşaat A.Ş. enerji yatırmlarını arttırdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin