HASTANIN MESANESİNDEN 600’ DEN FAZLA TAŞ ÇIKARILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HASTANIN MESANESİNDEN 600’ DEN FAZLA TAŞ ÇIKARILDIMedical Park Gaziantep Hastanesi Üroloji Bölümü başarılı bir operasyona daha imza attı. 74 yaşındaki hastanın idrar kesesinde bulunan irili ufaklı 600’den fazla taş, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Solakhan tarafından yapılan başarılı bir operasyonla çıkarıldı

Yıllardır taş düşürme öyküsü olan ve şiddetli sancılarla Medical Park Gaziantep Hastanesi Üroloji Kliniğine başvuran Ahmet Cindioğlu isimli hasta, yapılan muayene ve tetkikler sonucunda mesanesinde çok fazla taş olduğunu öğrendi. İleri derecede Prostat büyümesinden kaynaklandığı anlaşılan taşların alınması için hastaya operasyon planlandı. 1 saat süren operasyon ile hastanın Prostatı tamamen temizlenirken idrar kesesinde bulunan taşlar da çıkarıldı.

Ameliyatın ardından çok rahatladığını ifade eden hasta Ahmet Cindioğlu, “daha önceleri de taş düşürüyordum, hatta birkaç kez tek seferde 20-25 taş birden düşürdüğüm oldu, çok şiddetli sancılar çekiyordum. Son zamanlarda da idrarda zorlanma ve kanama olunca buraya geldim. Allaha şükür şuan çok iyiyim, doktoruma ve ilgili tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Operasyonu gerçekleştiren Medical Park Gaziantep Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Solakhan ise şunları söyledi: “idrarda zorlanma, kanama ve sancı şikâyetiyle bize başvuran hastamızın yapılan tetkiklerinde ileri derece de prostat büyümesi ve buna bağlı olarak da hastamızın idrar kesesinde uzun yıllar içinde oluşan irili ufaklı 600’den fazla taş tespit ettik. 1 saatlik bir operasyon ile hastamızın prostatı tamamen temizlendi ve taşları çıkarıldı.”

HASTANIN MESANESİNDEN 600’ DEN FAZLA TAŞ ÇIKARILDIErken Teşhis Önemli

Prostat şikâyetlerinde erken teşhisin önemini vurgulayan Op. Dr. Solakhan, 50’li yaşlardan itibaren her erkeğin yılda bir kez prostat kontrolü yaptırması gerektiğini kaydederek, erken teşhis edilen vakalarda ilaç tedavisi mümkün iken, ilerlemiş vakalarda cerrahi müdahalenin kaçınılmaz hale geldiğinin altını çizdi

Genel durumu iyi olan hastanın serviste iki gün kaldıktan sonra, son kontrollerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HASTANIN MESANESİNDEN 600’ DEN FAZLA TAŞ ÇIKARILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin