Hatay sınırında yakalanan Aloyan 6 dil biliyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Valiliği, polis tarafından yapılan yol kontrolleri sırasında “yurda giriş yasağı” ve “yabancı terörist savaşçı” listesinde bulunan Ermenistan uyruklu Fransız vatandaşı Arthium Aloyan isimli kişinin yakalanıp tutuklandığını bildirdi.

Gözaltına alınan Aloyan’ın üzerinde yapılan aramada ise çatışma bölgelerinde çekilmiş fotoğraflar, harita  üzerinde işaretlenmiş askeri saldırı ve savunma planları çıktı.
Hatay’da şehir merkezinde yapılan yol uygulamasında yakalanan Ermeni asıllı Fransız vatandaşı Arthium Aloyan, ’silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklandı. 2012’de Müslüman olduğunu belirten Fransız vatandaşı Aloyan, Ermenistan’da Ezidilerden olduğunu, Suriye’de El Nusra adına savaştığını ve Ermenice, Fransızca, Arapça, Rusça,İngilizce ve Kürtçe dillerini bildiğini ve konuştuğunu söyledi.

ASKERİ SALDIRI VE SAVUNMA PLANLARI VAR

Gözaltına alınan Aloyan’ın üzerinde yapılan aramada ise çatışma bölgelerinde çekilmiş fotoğraflar,harita üzerinde işaretlenmiş askeri saldırı ve savunma planları, el yapımı patlayıcılar ve bunlara ait kimyasal madde görüntüleri, uzaktan kumanda için kullanılan elektronik devre şemalarını içerir video ve dokümanlar ele geçirimdi. Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Arthium Aloyan silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hatay sınırında yakalanan Aloyan 6 dil biliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin