HEDEF ANKARA!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HEDEF ANKARA!Gaziantep, 2014 yılının Ocak ayında 557 milyon 620 bin dolarlık ihracat rakamıyla 6.sırada yer aldı. Ankara’nın 578.378,00 TL ile 5.sırada yer aldığı sıralamadan sonra Gaziantep’te hedef Ankara olarak belirlendi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yapılan açıklamada, Gaziantep’in Ocak 2014 ayında 557 milyon 620 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiği bildirildi. Bu rakamlardan sonra Ankara’dan sonra 6.sıraya yerleşen Gaziantep’te hedef Ankara olarak belirlendi. Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı (GAİB) Başkanı Abdülkadir Çıkmaz; 2014 yılı Ocak ayında, 2013 yılı Ocak ayına oranla %7,1’lik artışla toplam 777 milyon 632 bin $’lık ihracat kayda alındığını, hedeflerinin yılın ilk ayında gerçekleşen bu yükselişin diğer aylarda da artarak devam etmesi olduğunu söyledi. Çıkmaz; “ aynı ayda, diğer İhracatçı Birlikleri adına ise toplam 89 milyon 835 bin $’lık ihracat kayda alınmıştır. Böylece Birliğimiz ihracat kayıt işlem hacmi %11,7’lik artışla 867 milyon 467 bin $’a yükselmiştir.

İHRACATTA; ORTA DOĞU ÜLKELERİ İLK SIRALARDA YER ALIYOR

Bölgemiz ihracatında Orta Doğu Ülkeleri %60,4 pay ile ilk sıradaki yer almakta, AB Ülkeleri %15,6 pay ile ikinci ve Afrika Ülkeleri %10,4 pay ile üçüncü sırada bulunmaktadır. Toplam 158 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup bu ülkelerden Irak, Suriye, İtalya, Suudi Arabistan, Libya, ABD, Almanya, İran, İngiltere ve Mısır Bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir. Ayrıca, halı, kumaşlar, iplikler, pastacılık ürünleri, demir çelik mamulleri, bitkisel yağlar, değirmencilik ürünleri, plastikler ve mamulleri, dış giyim ve diğer gıda müstahzarları Bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olmuştur. Bölgemizin lokomotif ili olan Gaziantep, 2014 yılı Ocak ayında 557 milyon 620 bin $ ihracat ile Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini korumaktadır. Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, halı, tekstil ve hammaddeleri, kimyevi maddeler ile demir ve demir dışı metaller ilimizin ihracatında önde gelen sektörlerdir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HEDEF ANKARA!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin