HELİKOPTER İPTAL TALİMATINI KİM VERDİ?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HELİKOPTER İPTAL TALİMATINI KİM VERDİ?Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Şırnak’ın Uludere ilçesinde hayatını kaybeden 35 yurttaşın ziyareti için önce tahsis edilen ve daha sonra vazgeçilen helikopter tahsisinin depremzedelerle beraber girmek ve onların yanında olmak için beraberindeki heyet ile Van iline gitti. Van ilindeki faaliyetlerini bitirdikten sonra Türkiye – Irak sınırına yakın bir bölgede icra edilen hava harekâtında hayatlarını kaybeden 35 yurttaşın, Şırnak – Uludere’de bulunan yakınlarına başsağlığı dilemek ve taziyelerini bildirmek amacıyla taziye yerini ziyaret etmek istedi ve bu manada bahse konu yere intikal için usulünce İçişleri Bakanı’nı arayarak helikopter tahsisi talebinde bulunuldu. Bu talep üzerine daha sonra İçişleri Bakanı Van Valisine gerekli talimatı verdiğini Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerine bildirdi ve Akşam saatlerinde de heyette yer alacak zevatın isim listesi Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerinden istendi.

Ancak daha sonra helikopter tahsis kararının iptal edildiği ve helikopter tahsis edilemeyeceği Cumhuriyet Halk Partisi heyetine bildirildi. Bu durumda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ve beraberindekiler karayolu ile bölgeye gittiler ve hayatlarını kaybeden 35 yurttaşımızın yakınlarına taziye ziyaretini gerçekleştirdiler. Van’dan Şırnak’a karayolu ile gidiş sırasında Cumhuriyet Halk Partisi heyetinin konvoyunda bulunan bir araca bir TIR çarptı ve  yaralananlar oldu. Bu durumda; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve beraberindeki heyetin Şırnak – Uludere -Gülyazı Köyü’ne intikali için tahsis edilen helikopterin tahsisinden neden vazgeçilmiştir? Helikopterin tahsis edildiğine ilişkin kararın iptali için tarafınızdan mı ilgililere talimat verilmiştir? Helikopterin tahsis kararının iptali için başka bir makam veya merci tarafından talimat verilmiş midir?” sorularını sorarak İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından cevaplanmasını istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HELİKOPTER İPTAL TALİMATINI KİM VERDİ?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin