Hıdıroğlu: “İçinde bulunduğumuz konjonktürde büyüyebilmek başarıdır”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hıdıroğlu: “İçinde bulunduğumuz konjonktürde büyüyebilmek başarıdır”

TÜİK verilerine göre Türkiye ekonomisi 2016 yılının son çeyreğinde yüzde 3,5 büyürken, 2016 yılının tamamında ise bu rakam yüzde 2,9 oldu.

Büyüme rakamlarına ilişkin bir açıklama yapan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, 2016 yılında iç piyasalarda ve küresel piyasalarda yaşananlar değerlendirildiğinde Türkiye ekonomisindeki büyümenin önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Büyüme rakamının Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerinde olduğuna işaret ettiğini söyleyen Hıdıroğlu şu değerlendirmelerde bulundu.

“Türkiye ekonomisinin 2016 yılının son çeyreğinde beklentileri aşarak yüzde 3,5 büyümesi ekonomimizin temellerinin sağlamlığını ortaya koyuyor. Ülkemizin potansiyeli çok daha yüksek rakamlar. Ancak,  2016 yılında ülke olarak atlattığımız badireler ve küresel ekonomideki gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda yıllık yüzde 2,9 büyümeyi başarı olarak değerlendirmek gerekir.”

Kredi derecelendirme kuruluşlarının raporlarını bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini söyleyen Hıdıroğlu, gelecek için daha umudumuzu yitirmeden Türkiye’nin gerçek potansiyeline odaklanmak gerektiğini vurguladı.

Hıdıroğlu, “Ekonomi yönetiminin son dönemde yaşanan sıkıntılar içerisinde mali politikalarda popülizme gitmeden aldığı yapısal düzenleme kararlarının olumlu yansımalarını 2017 yılının ikinci yarısından itibaren görmeyi ümit ediyoruz. Böylece ekonomimiz en az yüzde 5 olan büyüme potansiyelini yakalayacaktır. Yüzde 2,9 her şeye rağmen birlik ve beraberliği elden bırakmadan, çalışmaktan vazgeçmeden yapabileceklerimizin bir kanıtıdır. İnşallah referandum sürecinin ardından ekonomi gündemine yoğunlaşarak gerçek potansiyelimizi tüm dünyaya göstereceğiz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hıdıroğlu: “İçinde bulunduğumuz konjonktürde büyüyebilmek başarıdır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin