HKÜ’de “1. Spagetti Köprü Yarışması ” Düzenlendi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HKÜ’de “1. Spagetti Köprü Yarışması ” DüzenlendiHasan Kalyoncu Üniversitesi KIT (Kalyoncu Institute of Technology) Öğrenci Topluluğu tarafından “1. KIT Spagetti Köprü Yarışması 2014” Yarışması düzenlendi.
HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde (KKM) gerçekleştirilen Yarışmada makarnadan yapılmış birçok köprü yer aldı. Farklı Üniversite ve Bölüm öğrencilerinin yaptığı köprüler Fuaye Alanı’nda sergilendi. Yarışmada katılımcılar takım olarak tasarımını ve üretimini kendi yaptıkları maket köprüler ile yarışmaya katıldılar. Yarışma, katılımcıların teoride öğrendikleri bilgileri sistematik ve pratik olarak uygulama becerisini gözleme imkanı sundu. “HKÜ KIT Öğrenci Topluluğu”nun misyonu olan “Eğlen ve Öğren” ilkesi ışığında gerçekleştirilen organizasyon, katılımcıların memnun kalması ve öğrencilik hayatlarında güzel bir anı olarak yer alması için en güzel şekilde tertip edildi.

Öğrenci sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan makarna, mahir ellerde köprüye dönüştü. Makarnaların silikonla yapıştırılarak yapıldığı köprüler, gerçeklerini aratmadı. “1.KIT Spagetti Köprü Yarışması 2014”te ilginç eserler ortaya çıktı.
HKÜ’de “1. Spagetti Köprü Yarışması ” DüzenlendiYarışma öncesi Açılış Konuşması yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof.Dr. M.Hanifi Aslan; “Beşler grubun katkılarıyla “HKÜ KIT öğrenci Topluluğu”nun düzenlemiş olduğu 1. Spagetti Yarışması’na hepiniz hoşgeldiniz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak son yıllarda özellikle ivme kazanmış bir şekilde yenilikçi, girişimci ve rekabetçi bir Üniversite olmayı hedefliyoruz. Çok iyi Eğitim-Öğretim vermenin yanında girişimci ve rekabetçi, yenilikçi ve bunların gerektirdiği araştırmacı bir Üniversite olmayı hedefliyoruz. Bu yıl da çok önemli ilerlemeler kaydettik. “HKÜ Teknoloji Transfer Ofisi”ni (Kalitto) güçlendirdik ve bununla araştırma ve projelerimiz bir ivme kazandı. Avrupa Birliği’ne ve Tübitak’a çok sayıda proje başvurusunda bulunduk. Öğrencilerimiz çok güzel faaliyetler yapmaya başladılar. İnşallah bu yolda önemli adımlar atıyoruz ve atacağız. Kendilerini yaptıkları faaliyetlerden dolayı kutluyorum” dedi.

Yapılan Açılış Konuşmasını sonrası protokol ve jüri üyeleri Proje Stantlarını tek tek gezerek incelemede bulundu, estetik ve özgünlük değerlendirmeleri gerçekleştirildi. Yapılan incelemelerin ardından 2. Bölüm olan “Taşıma Kapasitesi Testi” kısmına geçildi. Köprülerin orta kısmına yerleştirilen aparatlar ile yüklemeler gerçekleştirildi. Yarışmanın bu kısmı büyük heyacana sahne oldu. Son ana kadar heyecanın sürdüğü yarışmada; “Ç.A.K.İ. Köprüsü” mutlu sona ve şampiyonluğa ulaştı.

Yarışmada proje sunumu, estetik ve özgünlük, yapısal verimlilik  ana kriterler olarak esas alındı.

HKÜ’de “1. Spagetti Köprü Yarışması ” Düzenlendi

Yarışmada 35 takım yer aldı ve herbir takım 2-5 kişiden oluştu. Farklı iller ve Üniversitelerden katılımcılar mevcuttu. Yarışmayı; Ç.A.K.İ. grubu 1., The Civilization grubu 2. ve Mostar Köprüsü grubu 3. sırada tamamladı. “En İyi Estetik” ödülünü; Macarnus takımı elde etti.

HKÜ “Spagetti Köprü Yarışması”nı gelecek yıllarda geliştirilerek; Ulusal ve Uluslararası platformlara taşımayı planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HKÜ’de “1. Spagetti Köprü Yarışması ” Düzenlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin