HKÜ GSMF ÖĞRENCİLERİ SERGİ AÇTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HKÜ GSMF ÖĞRENCİLERİ SERGİ AÇTIHasan Kalyoncu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 1., 2. ve 3. sınıf öğrencileri tarafından “Atölye Çalışmaları” kapsamında ortaya koydukları eserler müzik eşliğinde sergilendi.

HKÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Sergi Salonu’ndaki Sergi Açılışına; Şehitkamil Kaymakamı Sayın Mehmet Aydın, ÇEKÜL Vakfı Bölge Temsilcisi Zafer Okuducu, Mimarlar Odası Başkanı Sıtkı Severoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü Mimarları, Gaziantep’deki tanınmış mimarlar, Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erkin Erten ve bölüm öğretim üyeleri, Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Esra Demircioğlu ve Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Rifat Çelebi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanları, bölüm öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Gaziantep Milletvekili Sayın Derya Bakbak, göndermiş olduğu mesajda; “Nazik davetiniz için teşekkür ederim. TBMM Kurulunun Genel Çalışması nedeniyle Ankara’da bulunmamdan dolayı, serginin açılışına katılamadığım için üzgünüm. Geleceğin mimarlarını ve onları yetiştiren hocalarımızı tebrik eder, açılışa katılanlara en içten dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadesini kullandı.

Öğrencilerin sergiledikleri eserlerin “Atölye Çalışmaları”  kapsamında gerçekleştirildiğini söyleyen GSMF Dekanı Prof. Dr. H. Rifat Çelebi; “Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin dönem içi çalışmaları ve projelerinden oluşan sergiye hepiniz hoş geldiniz. Proje sergisi, Mimarlık ve İç Mimarlık – Çevre Tasarımı Bölümü lisans öğrencileri tarafından yapılan çalışmaların, yerel ve bölgesel düzeyde tanıtılması ve yenilikçi uygulanabilir projelerin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Yapılan bu aktivite aracılığıyla, mekân tasarımı, üretimi ve yönetiminde etkin bulunan kamu-yerel yönetim temsilcileri, meslek odaları, özel sektör temsilcileri, mimar ve akademisyenlerden oluşan paydaşları, öğrenci projeleri üzerinden mimarlık alanında güncel tasarım ve uygulama problemlerinin tartışılması hedeflenmektedir. Hiç şüphesiz, bu tür aktivite ve paylaşımlar, öğrencilerimizin eğitim ve meslek hayatına hazırlanmasına önemli bir katkı sağlayacaktır. Bize destek veren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Serginin açılışının ardından sergiye katılan konuklar Atölye Çalışmalarını tek tek incelediler ve öğrencileri tebrik ettiler.

Sergi kokteylin ardından sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HKÜ GSMF ÖĞRENCİLERİ SERGİ AÇTI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin