HKÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çekildi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

otizm-hkuHasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen “Otizm Farkındalık Sempozyumu” HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Otizm Farkındalık Sempozyumuna; HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz; “Otizm Spektrum Bozukluğu, doğuştan gelen ve yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluktur. Toplam nüfus içerisinde; yaklaşık 1.142.000 otizmli birey olduğu ve bu durumdan etkilenen 4.568.000 aile ferdi bulunduğu tahmin edilmektedir. Aile fertlerini etkileyen otizm dolaylı toplumsal etkilere de yol açabilmektedir.

 

HKÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çekildi

6.000 öğrencisi ve 250 öğretim elemanı ile büyük bir aile olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak bir yandan bilimsel çalışmaları büyük bir hızla yürütürken, diğer yandan da sosyal sorumluluk projeleriyle toplum yaşamına dokunmaktayız.

HKÜ olarak toplumun bir adım önünde olmamız gerektiğini bilmekte ve otizmin toplumca bilinmesi ve gerekli duyarlılığın oluşması için elimizden geleni yapmaktayız. Otizmli çocukları da kapsayan Özel eğitimin önemine olan inancımızdan Eğitim Fakültemizde özel eğitim öğretmenliği bölümünü bu sene açtık” dedi.

 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen “Otizm Farkındalık Sempozyumu” katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanırken, sempozyumda gerçekleştirilen panel büyük bir beğeni ile takip edildi.

Otizm Farkındalık Sempozyumunda; Panel başkanlığını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk yaparken, Doç. Dr. Şaziye Senem Başgül “Tanılama ve Takip Sürecinde Aile”, Yrd. Doç. Dr. Latife Özaydın “Eğitimde Davranışçı ve Doğal Yaklaşımlar” konularını ele aldılar. Konuşmacıların ardından, Öğretmen Sakine Mert “Bizim hikayemiz” adlı konuyu anlatırken, Öğretmen Mehmet Kınıklı ise “Kuramdan Uygulamaya” isimli konuyu izleyicilerle paylaştı.

Programın ikinci kısmında; Gaziantep Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin etkinlikleri, Gaziantep Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrenci sergisi, kermes, Volkswagen Kulübü “Otizim Farkındalık Turu” ve HKÜ Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri ile “Otizmin Farkındayız” balon etkinliği gerçekleştirildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HKÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çekildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin