Hüner Coşkuner Hayatını Kaybetti

featured
Hüner Coşkuner Hayatını Kaybetti. Türk Sanat Müziği sevilen ismi sevenlerini üzdü
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk sanat müziği sanatçısı Hüner Coşkuner, uzun süredir savaştığı  kemik iliği kanserine yenik düştü.

Türk sanat müziği sanatçısı Hüner Coşkuner, bir süredir kemik iliği kanseri nedeniyle tedavi görüyordu. Fenalaşan Coşkuner tedavi gördüğü hastanede akşam saatlerinde vefat etti.

Bir süre önce yoğun bakıma alınan sanatçıdan acı haber geldi. Usta sanatçının tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği öğrenildi. 4 Şubat Kanser Haftasında Kansere yenik düşen Hüner Coşkuner’in vefat haberi sevenlerini üzdü.

Hüner Coşkuner Kimdir?

1 Nisan 1963 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.

Çok küçük yaşlarda sanat hayatına atılan Coşkuner, sahne repertuvarını genişletmek için Melehat Pars, Feriha Tunceli ve Kamuran Yarkın gibi çok değerli hocalardan feyz aldı. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan ve Lösemili Çocuklar Vakfı başta olmak üzere Dünya Şizofrenler ve Bedensel Engelliler Derneği’nde gönüllü olarak çalıştı. Ayrıca ünlü sanatçı şiir kitabı ve albüm gelirlerinin bir kısmını da bu vakıflara ve derneklere bağışladı. İlk albümünü 1987 yılında Selami Şahin’in müzik yapım şirketi olan Şahinler Plak’tan çıkaran Coşkuner, 1989 yılında ise Sakın Dönme Geriye adlı stüdyo albümünü Çaçan Plak’tan çıkarmıştır. Sanatçının çıkardığı bu albüm müzik otoriteleri tarafından en başarılı albümlerden biri olarak kabul edilmektedir. sanatçının 1993 yılında çıkardığı Gidiyor isimli albümü de önemli projelerden biri olarak gösterilmektedir. 1995 yılında Elenor Müziğe transfer olan ve Elenor Müzik etiketi altında 10 adet stüdyo albümüne imza atan Hüner Coşkuner, 2000 yılında imza attığı Klasikler 2 adlı albümüyle de büyük yankı uyandırdı. 2015 yılında ise sözleri ve müziği kendisine ait olan şarkılardan oluşan Seni Acele Görmem Lazım adlı albümü çıkaran sanatçı bir süredir kemik iliği kanseri ile mücadele etmekteydi.

Hüner Coşkuner’in Albümleri

1987 yılı- Doğuş, 1989 yılı- Sakın Dönme Geriye,  1990 yılı- Beni Sevmeni İstiyorum, 1991 yılı- Gidemezsin, 1992 yılı- Haydi Tut Ellerimi, 1993 yılı- Gidiyor, 1994 yılı- Olamaz, 1995 yılı- Bir Evcilik Oyunu, 1996 yılı- Bir Hüner Coşkuner Klasiği, 1997 yılı- Beni Tek Sen Anlarsın, 1998 yılı- Ben Ölürüm, 1999 yıl- İşte Düet Sevemem, 2000 yılı- Klasikler 2002 yılı- Vurgunum Sana, 2005 yılı- Geleceksen Gelme Yar, 2007 yılı- Nerede, 2009 yılı- Klasikler 3, 2011 yılı- Güle Güle Git, 2013 yılı- Yeşilçam Klasikleri, 2015 yılı- Seni Acele Görmem Lazım

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hüner Coşkuner Hayatını Kaybetti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin